Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas jaunatnes čempionāts pludmales volejbolā telpās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noslēdzies Latvijas jaunatnes čempionāts pludmales volejbolā telpās
Foto: Latvijas Volejbola federācija/Ventins photography

Latvijas jaunatnes čempionātā pludmales volejbolā telpās (LJČPVT) tika aizvadītas noslēdzošās finālsacensības U16 un U20 zēniem, kā arī U18 meitenēm. Šīs sacensības notika “Ruukki” pludmales centrā Mārupē.

Pirms fināla sacensībām U16 un U20 meitenes un zēniem aizvadīja trīs posmus Rīgas pludmales volejbola hallēs – “O-Sands”, “Beach Arena” un “Beach Box”.

Šīs nedēļas fināla spēles uzsāka U18 meitenes, spēlējot grupās, pēc kurām 16 labākās komandas uzsāka play-off kārtu, lai cīnītos par vietu finālā.

U18 meitenēm spēcīgākās bija Deniela Konstantinova (Beach Box Gepardi) un Kitija Martini-Ādamsone (Ruukki/PPVK), kuras fināla mačā pārspēja sudraba medaļu īpašnieces Denēvu Šaubergu un Amandu Reguti (Beach Box Gepardi).

Par trešo vietu savā starpā cīnījās Eva Elizabete Brokāne un Renāte Krūklīte (Beach Arena) pret Keitu Leinasari un Annu Kilki (O-Sands/RVS). Cīņa par labu izvērtās Brokānei un Krūklītei, kuras izcīnīja bronzas medaļas. Jāatzīmē, ka Keita Leinasare un Anna Kilke ieguva specbalvu no LIDO, kuru pasniegt bija ieradusies šī uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

U20 zēniem fināla turnīrā RUUKKI pludmales centrā pirmo vietu izcīnīja Dāvis Teteris un Sandis Bērziņš. Puiši finālā cīnījās pret Ernestu Puškundzi un Klāvu Vildi, kuri ieguva sudraba medaļas.

Trešo vietu izcīnīja Bruno Bulgačs un Reinis Rorbaks, kuri cīņā par bronzu uzvarēja brāļus Ansi un Jāni Dobeļus. Jāatzīmē, ka visi šie iepriekš minētie spēlētājipārstāv “O-Sands” pludmales volejbola halli un Rīgas Volejbola skolu.

Apbalvot sacensību vecākos grupu bija ieradusies Anastasija Kravčenoka – olimpisko spēļu 4. vietas ieguvēja un pavisam nesen "Beach Pro" tūres Elites posma sudraba medaļas ieguvēja. Talkā nāca Armands Namiķis – Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis un pludmales volejbola komisijas vadītājs.

U16 zēniem spēcīgākie finālturnīrā izrādījās Ralfs Andrejevs un Valters Ķirsons, kuri savu pārākumu bija apliecinājuši arī otrajā un trešajā posmā. Sudraba medaļas šoreiz kaklā kāra Martins Pope un Patriks Orups (Beach Box Gepardi), kuriem trešajā posmā bija izdevies izcīnīt otro vietu, bet otrajā posmā - trešo.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa un bronzu saņēma Toms Mirķis un Roberts Pahmurkins (Beach Box Gepardi), kuriem pirmajā posmā bija izdevies izcīnīt pirmo vietu. Cīņā par bronzu viņi aiz sevis atstāja Gustavu Drusku un Tomasu Blekti (O-Sands/RVS), kuri arī pirmajā posmā finālā cīnījās ar Mirķi un Pahmurkinu.

U16 zēnu apbalvošanā klāt bija Aleksandrs Samoilovs, vairākkārtējs pasaules pludmales volejbola ranga līderis un olimpisko spēļu dalībnieks.

Latvijas jaunatnes pludmales volejbolā nākamās sacensības gaidāmas jau vasaras sākumā, kad sāksies ikgadējais Latvijas jaunatnes čempionāts pludmales volejbolā - sacensību posmi tiks aizvadīti dažādās pilsētās.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols