Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Sleitere piekāpjas trillerī, USC šosezon pirmais zaudējums

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Sleitere piekāpjas trillerī, USC šosezon pirmais zaudējums
Tīna Graudiņa, komandas galvenais treneris Deins Blentons, Semija Sleitere. Foto: John McGillen / USC Athletics

ASV studenšu augstākā līmeņa (NCAA) pludmales volejbolā sācies regulārās sezonas pēdējais mēnesis. Eiropas eksčempiones Tīnas Graudiņas pārstāvētā Losandželosas USC (#1) sestdienas spēlēs ar 4-1 pieveica un ar 2-3 piekāpās Talahasī "Florida State" (#2).

Šīs nedēļas nogales mačos USC (#1) uzņem ranga "top 3" komandas Talahasī "Florida State" (#2) un Batonrūžas LSU (#3). Sevišķi intriģējošs būs svētdienas duelis starp Tīnu Graudiņu/Semiju Sleiteri un batonrūžietēm Kristenu Nasu/Tarinu Klotu (viņu sezonas bilances līdz šim bija attiecīgi 11-0 un 18-0, zaudētie seti: trīs un viens). USC rindās šosezon bez zaudējumiem līdz šim iztika pirmais un piektais duets, savukārt "Florida State" - trešais un piektais.

Sestdienas pirmajā mačā USC ar 4-1 pieveica "Florida State", sarūpējot ranga vicelīderei pirmo zaudējumu šosezon. Spēcīgāko duetu spēlē latviete Tīna Graudiņa un amerikāniete Semija Sleitere cīnījās pret Elainu Čakoni/Molliju Makbeinu. Starta setā rezultātu iekustināja Graudiņa, bet nākamajā izspēlē viņa nobloķēja - 2:0. Pretiniece netrāpīja laukumā (8:4), savukārt Sleitere noformēja 9:4. Sleitere paņēma aizsardzībā, un Graudiņa panāca 12:5. Floridietes atbildēja ar četriem punktiem (12:9), turpinājumā pietuvojās līdz 18:17 un panāca 19:19. Sleitere paņēma aizsardzībā un noformēja 21:19. Otrā seta sākumā Graudiņas eiss deva 3:1, bet pēcāk vadību pārņēma floridietes - 8:9, 10:11. Tad "mūsējās" guva trīs punktus (13:11), sekoja Graudiņas bloks un precīzs uzbrukums - 15:11. Mača pēdējo punktu pielika Graudiņa ar eisu - 21:14.

.

Sestdienas otrajā mačā USC ar 2-3 piekāpās "Florida State". Spēcīgāko duetu spēlē Tīna Graudiņa/Semija Sleitere vēlreiz eksaminēja Elainu Čakoni/Molliju Makbeinu. Pirmā seta sākumā "mūsējās" nonāca iedzinējos - 0:3, 4:8. Cenšoties apspēlēt latvietes bloku, pretiniece netrāpīja laukumā (6:8). Pēc vēl viena neprecīza uzbrukuma USC izvirzījās vadībā (16:15), floridietes nākamā kļūda deva 18:16, bet turpinājumā divi brāķi cēlienos - 19:20. Graudiņa panāca 20:20. Sleitere paņēma aizsardzībā un noformēja 22:21, pretinieces atbildēja ar diviem punktiem (22:23), galu galā nācās piekāpties - 25:27. Otrajā setā "mūsējās" izvirzījās vadībā ar 8:4 (tobrīd kļuva skaidrs, ka obligāti vajag uzvarēt, lai komanda triumfētu ar 3-2). Graudiņas bloks ļāva panākt 13:8, un iegūtais pārsvars noderēja, izcīnot panākumu ar 21:15. Trešā seta sākums izvērtās slikts (1:5), turpinājumā USC labākais tandēms tika tuvāk (4:7) un panāca izlīdzinājumu (7:7). Graudiņa ar viltīgu sitienu tālajā stūrī pretiniecēm sagādāja pārāk lielas grūtības (9:8), pēcāk gan kļūda un 9:10. Sleitere panāca 14:14 un 15:15, taču pēdējā bumba izlidoja autā - 15:17.

Ranga līdervienība Losandželosas USC (13-1) šosezon piedzīvoja pirmo zaudējumu. Sestdien nevarēja palīdzēt USC otrā dueta garā spēlētāja Džūlija Skolza, līdz ar to komanda nebija tik spēcīga kā iepriekš.

.

Eiropas eksčempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka no 22. janvāra kopīgi trenējas Losandželosā, kur sanācis uzspēlēt pret Dohas 4* posma 1., 2., 4. un 5. vietas ieguvējām, informēja daugavpiliete savā sociālajā tīklā, viņai tā ir līdz šim finansiāli dārgākā treniņnometne.

Graudiņa/Kravčenoka ir pieteiktas Pasaules tūres otrajam Meksikas 4* posmam (23.-26. aprīlī), kaut gan sākotnēji bija doma par pirmo (17.-20. aprīlī) no triju turnīru sērijas meksikāņu pilsētā Kankūnā. Tajā laikā jūrmalniecei jāpilda pienākumi USC komandā, tāpēc ir ļoti ierobežotas iespējas piedalīties Pasaules tūrē.

Izmantotie resursi:
usctrojans.com