Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Arī Pļaviņš un Regža iekļūst pasaules čempionāta 1/16 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Arī Pļaviņš un Regža iekļūst pasaules čempionāta 1/16 finālā
Haralds Regža
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pasaules čempionātā dienas laikā izcīnījuši otro uzvaru. Latvieši "Lucky loser" kārtā apspēlēja kanādiešus Āronu Nasbaumu un Raienu Vandenburgu ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:18), pievienojoties abiem pārējiem Latvijas pāriem 1/16 finālā.

Pēc trešās vietas izcīnīšanas grupā bija skaidrs, ka Pļaviņam un Regžam vajadzēs spēlēt "Lucky loser" kārtā. Tajā pretī stājās Kanādas trešais spēcīgākais pāris Ārons Nasbaums un Raiens Vandenburgs, kuriem grupu turnīrā izdevās arī izcīnīt vienu uzvaru. Uzvaras likme bija iekļūšana 1/16 finālā.

Latvieši šajā mačā izvēlējās servēt pa Nasbaumu, kurš uzreiz kļūdījās, atnesot latviešiem divu punktu pārsvaru (3:1). Lai arī Vandenburgs atzīmējās ar bloku, bet vēlāk arī panāca izlīdzinājumu (5:5), tas priekš Kanādas dueta pirmajā setā izrādījās arī viss. Sekoja kļūdu sērija un nesekmīgi uzbrukumi, ar kuriem latvieši tika galā, veicot izrāvienu un nokļūstot vadībā ar 9:5. Neapstājoties pie sasniegtā, Pļaviņš un Regža turpināja audzēt pārsvaru, liekot pretiniekiem norakstīt pirmo setu. Pēc tehniskā pārtraukuma kanādieši guva vien četrus punktus, kas ļāva Latvijas duetam gūt panākumu ar graujošo 21:11.

Otro setu labāk sāka latvieši, piespiežot pretiniekus kļūdīties un izvirzoties vadībā ar 6:3. Tad Regža pieļāva pāris kļūdas, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja punkts punktā, kad Regža vēlreiz nespēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumu, dodot pretiniekiem minimālu vadību. Pēc atpūtas Pļaviņš apliecināja savas kvalitātes aizsardzībā, iegūstot trīs punktu pārsvaru (14:11). Šajā brīdī kanādieši paņēma pārtraukumu. Pēc tā kanādieši centās atgūties, ko izdevās paveikt pēc VAndenburga bloka. Tiesa arī Regža atzīmējās ar to pašu, atjaunojot trīs punktu pārsvaru (18:15). Pļaviņam un Regžam vajadzēja tikai bez kļūdām noslēgt setu un doties atpūtā. Lai arī Regža tā nedroši nospēlēja serves uzņemšanā, viss beidzās labi. Latvieši varēja svinēt uzvaru spēlē ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:18).

Līdz ar to Pļaviņš un Regža čempionātu turpinās rīt, līdz ar pārējiem diviem Latvijas pāriem aizvadot 1/16 fināla spēli. Latviešu pretinieki būs brazīlieši Evandru Žuniors un Andre Šteins, kuri savā grupā izcīnīja pirmo vietu. Spēles sākums 2. laukumā plkst. 14:30.

Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1

  +4 [+] [-]

, 2017-08-02 21:14, pirms 7 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: Autors vai klauns. Par shito jau viens raksta ir uzcepts
Seenes saeedies esi?