Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas duetiem neizdodas iekļūt "Futures" pamatturnīrā Varšavā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas duetiem neizdodas iekļūt "Futures" pamatturnīrā Varšavā
Rūdolfs Stankevičs. Foto: volleyballworld.com

Varšavā notiekošā "Beach Pro" tūres "Futures" posma pamatturnīru neizdevās sasniegt nevienam no diviem Latvijas vīru pludmales volejbola duetiem. Trīs setu cīņas zaudēja gan Arnis Reliņš/Rūdolfs Stankevičs, gan Olivers Bulgačs/Markuss Graudiņš.

• Pirmie izšķirošo cīņu par vietu pamatturnīrā aizvadīja Reliņš un Stankevičs, kuri mērojās spēkiem ar Omānas pludmales volejbolistiem Hodu Al Džalaboubi un Mazinu Alhašmi. Pirmajā setā labāk veicās Omānas duetam, kas spēja izcīnīt panākumu ar 21:18. Otrajā setā Reliņš un Stankevičs pārliecinoši revanšējās ar 21:16, aizvedot spēli līdz trešajam setam. Iniciatīvu neizdevās noturēt trešajā setā, kurā tomēr nedaudz pārāki bija Omānas pludmales volejbolisti. Tādējādi Reliņš un Stankevičs zaudēja spēli un iespēju spēlēt pamatturnīrā - 1-2 (18:21, 21:16, 13:15).

• Pēc tam savu iespēju centās izmantot Bulgačs un Graudiņš, kuriem pretī stājās mājinieki Martins Činievics un Pjotrs Grožeks. Jau spēles sākumā poļiem izdevās veikt izrāvienu un izvirzīties vadībā ar 12:4. Seta otrajā pusē latvieši saņēmās, sadeldēja deficītu līdz trim punktiem, bet tas arī bija viss. Pilnībā sasmelt izlieto nebija iespējams, zaudējot pirmo setu ar 16:21.

• Otrajā setā Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 4:2, bet poļi uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Tālāk cīņa ritēja punkts punktā, biežāk minimālā vadībā esot latviešiem. Pēc tehniskā pārtraukuma Činievics ar eisu panāca 13:11, bet tad lieliska servju sērija padevās Bulgačam, kurš deva Latvijas pārim piecu punktu pārsvaru. Sets noslēdzās ar rezultātu 21:16.

• Tādējādi arī šajā spēlē viss izšķīrās trešajā setā. Pusi seta dueti cīnījās punkts punktā, bet tad Činievics ar vairākām servēm salauza latviešus, izvirzot mājiniekus vadībā ar 11:7. Latviešiem neizdevās lauzt cīņas gaitu, kas lika piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 1-2 (16:21, 21:16, 9:15) un palikt bez kārotā pamatturnīra.