Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Arī Bulgačs un Graudiņš pārvar pirmo kvalifikācijas kārtu Varšavā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Arī Bulgačs un Graudiņš pārvar pirmo kvalifikācijas kārtu Varšavā
Olivers Bulgačs. Foto: CEV

Arī Latvijas pludmales volejbolistiem Oliveram Bulgačam un Markusam Graudiņam izdevies pārvarēt Varšavā notiekošā "Beach Pro" tūres "Futures" turnīra pirmo kārtu. Latvieši ar 2-0 pārspēja lietuviešus Arnu Rumševiču un Tomu Staseviču.

• Līdz pamatturnīram Varšavā cerēja aizkļūt 13. vietu "Depo Open" finālposmā Jūrmalā izcīnījušie Bulgačs un Graudiņš, kuriem pretī kvalifikācijas pirmajā kārtā stājās Latvijā labi zināmie Arns Rumševičs un Tomas Stasevičs no Lietuvas.

• Spēles sākumā latvieši nonāca iedzinējos, bet ar izrāvienu spēja izvirzīties vadībā ar 4:2. Lietuviešu kļūdas palīdzēja Latvijas duetam dubultot savu pārsvaru, kas pirms tehniskā pārtraukuma bija četri punkti (12:8). Seta otrajā pusē Latvijas duets sekmīgi spēlēja pie pretinieku serves, saglabāja pārsvaru un uzvarēja setu ar 21:15.

• Otrā seta sākumā Graudiņa spēle blokā deva Latvijas duetam lielu priekšrocību, rezultātam esot 7:0. Laba servju sērija padevās Rumševičam, kas ļāva samazināt deficītu līdz četriem punktiem (5:9). Pirms tehniskā pārtraukuma lietuvieši sāka jaunu izrāvienu, bet pēc tā atjaunoja līdzsvaru uz tablo (12:12). Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā līdz pat seta izskaņai, minimālu vadību pārņemot lietuviešiem. Seta galotnē Graudiņam izdevās ar vairākām labām servēm piespiest pretiniekus kļūdīties un izraut uzvaru setā un spēlē ar 2-0 (21:15, 21:19).

• Tādējādi vēl viens Latvijas pāris iekļuva kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, kurā plkst. 17:50 būs jāmerojās spēkiem ar kādu no diviem Polijas duetiem (Krasinskis/Zijeba, Grožeks/Čiņevics).

     [+] [-]

, 2022-09-01 14:50, pirms 2 gadiem
Redaktoram - Markuss Graudiņš