Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

ERGO OPEN 2017 posmā Alūksnē lietū Jursone/Olte apspēlē favorītes

ERGO OPEN 2017 posmā Alūksnē lietū Jursone/Olte apspēlē favorītes
Laika apstākļi pret spēlētājiem bija skarbi...
Foto: LVF

Sarežģītajos laika apstākļos Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 4. posmā Alūksnes Pilssalā vislielākās galvassāpes favorītēm šodien sagādāja Inese Jursone un Ance Olte, bet vīriešu konkurencē – Lietuvas duets Gilberts Kerpe/Patriks Stankevičus un Matīss Gabdulļins/Arnis Reliņš.

Piektdienas vakars ar sausiem laika apstākļiem nelutināja. Tāpēc kvalifikācijas sacensības vīriešiem jau otro reizi šosezon tika pārceltas uz sestdienu. Tas četriem pāriem šodien sagādāja četras cīņas, tomēr divi no viņiem sacensības turpinās arī svētdien.

Jau pierasti iespaidīgs pludmales volejbolistu skaits pārstāvēja Lietuvu (septiņi dueti). Ja iepriekšējā posmā Rīgā pārsteigums bija Gilberta Kerpes un Patrika Stankevičus aizcīnīšanās līdz ceturtajai vietai, Alūksnē viņi pierādīja, ka tas nav noticis velti, uzvarai kvalifikācijas otrajā kārtā pievienojot vēl trīs, tai skaitā grupā pār ERGO OPEN 2017 otrā posma Jūrmalā bronzas medaļniekiem labāko Igaunijas duetu Kusti Nilvaku un Martu Tīsāru, kuri Alūksnē izlikti ar augsto 3. numuru, - 2:0 (14, 19). Igauņi astotdaļfinālā nebija tālu no došanās mājup jau šodien, saspringtā cīņā tomēr uzvarot jaunos Latvijas talantus Mihailu Samoilovu un Kristapu Šmitu (7.) - 2:1 (-17, 19, 11).

Pirmoreiz kopš pirmā posma Ventspilī abus mačus grupā uzvarēja Armands Āboliņš un Atvars Vilde (4.), kuriem bija jāatrisina arī Viktora Koržeņeviča un Toma Benjava uzdotās mīklas, pēdējiem tomēr nespējot pārvarēt grupas turnīra barjeru. Tāpat pēc divām spēlēm turnīrs beidzās 2. posma uzvarētājam Jūrmalā Rihardam Finsteram, kurš šoreiz talkā bija ņēmis Rinaldu Aišpuru (5.), kā arī Ģirtam Glāzeram un Sandrim Andrejevam (6.), kurus izslēgšanas spēļu borta atstāja arī Latvijas izlases dalībnieks zāles volejbolā Matīss Gabdulļins, kurš debitēja ERGO OPEN 2017 kopā ar Arni Reliņu. Astotdaļfinālā Gabdulļins ar Reliņu pārsteidza vēlreiz, saistošā cīņā apspēlējot Vildi un Āboliņu ar 2:1 (17, -19, 14).

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī abi spēcīgākie Latvijas dueti Alūksnē – Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža (1.) un Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs (2.), kā arī trīs Lietuvas dueti.

Ceturtdaļfinālā svētdien no pulksten 10:50 tiksies: Pļaviņš/Regža (O-sands/MPSK) – Rumševičus/Kazdailis, Reliņš/Gabdulļins – Vincelovics/Vaškelis, Kerpe/Stankevičs – Puga/Punculis un Solovejs/T. Šmēdiņš (VPVK Bloks) – Tīsars/Nilvaks.

Sieviešu turnīrā trijās grupās viss notika saskaņā ar rangu listi – uzvarēja spēcīgākās (turnīrā ar augstāku numuru izsētās) pludmales volejbolistes. Toties B grupā jau otro turnīru pēc kārtas rangu tabulu ignorēja Eiropas 2009. gada finālturnīra uzvarētāja (pārī ar Ingunu Minusu) Inese Jursone, kura pēc dalības zāles volejbola izlasē pasaules čempionāta kvalifikācijā jau otro posmu šosezon spēlēja kopā ar Anci Olti.

Rīgā piekāpušās tobrīd ar 1. numuru izsētajām Martai Ozoliņai un Alisei Lecei pat divreiz turnīra gaitā, šoreiz Jursone un Olte atkal grupu turnīrā tika salozētas kopā ar Leci un Ozoliņu, spējot atspēlēties pēc sagrāves 1. setā, revanšējoties par Rīgas posmu ar 2:1 (-12, 11, 12) un izcīnot uzvaru grupā. Vēl šajā grupā pirmoreiz sezonā kopā startēja māsas Paula un Petra Ņečiporukas, kuras šoreiz bija spiestas palikt bez uzvarām.

Arī sieviešu konkurencē plaši bija pārstāvēta Lietuva (pieci dueti), no kuriem rīt ceturtdaļfinālā spēlēs četri. Izslēgšanas spēlēs iekļuva seši galvenie favorītu pāri, un rīt no pulksten 10:00 savā starpā tiksies: Graudiņa (Jūrmala)/Kravčenoka (Daugavpils, 1.) - Virbickaite/Kazuraitīte (6.), Ozoliņa/Lece (O-sands/MPSK, 2.) - Caica/Liepiņlauka (O-sands/MPSK, 4.), Vasiļauskaite/Zobnina (3.) - Paškeviča/Kovalska (5.) un Aleknavičute/Milkintaite (8.) - Jursone/Olte (VPVK Bloks, 15.).

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot arī Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kurā divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies Eiropas čempionāts.

Jau piekto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas un Alūksnes pilsētas domes.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv