Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kontinentālajā kausā Latvijas izlase sāks pret Horvātiju

Agris Suveizda

Kontinentālajā kausā Latvijas izlase sāks pret Horvātiju
Foto: volejbols.lv

Kontinentālā kausa 3.kārtas 1/2 finālā, kas 2. un 3.maijā norisinās Turcijas pilsētā Fethijē (Fethiye), Latvijas pludmales volejbola izlases pretinieki būs Horvātijas pludmales volejbola izlase.

02.05.2015
pl.10.40 Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš 1 - Niksa Dellorco/Ivan Djordjevic 8
pl.11.30 Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs 2 - Filip Silic/Ivan Zeljkovic 7

Otrajā pusfinālā savstarpējās spēles aizvadīs Turcijas un Lielbritānijas valstu izlases. 1/2finālu uzvarētāji tiksies finālā, bet zaudētāji turpinās cīņu par 2. un 3.vietu.

Grupas uzvarētāji iekļūs Kontinentālās kausa izcīņas pusfinālā, kas tāpat kā fināls notiks 2016. gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās 4. kārtā, kura tiks izspēlēta augustā/septembrī.

Kā tika ziņots iepriekš, tad Aleksandrs Solovejs/Ruslans Sorokins otrdien 28. aprīlī pludmales volejbola centrā "Brazīlija" cīņā par vietu izlases sastāvā braucienam uz Kontinentālo kausu ar 2-0 (21-13, 34-32) uzvarēja Mārtiņu Pļaviņu/Hermanu Egleskalnu, tomēr vēlāk tapa zināms, ka uz sacensībām ģimenes apstākļu dēļ nedosies Aleksandrs Samoilovs, līdz ar to viņa vietā uz Turciju devās M.Pļaviņš.

Latvijas pludmales volejbolistes 9. un 10. maijā spēlēs līdzīgā turnīrā Kipras pilsētiņā Paralimni. Komandā startēs Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa. Viņu pretinieces būs Kipras, Nīderlandes un Somijas kolēģes.

Kontinentālais kauss ir saistošs, noskaidrojot ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejbola nāciju, bet galvenokārt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Olimpiskajās spēlēs startēs pa 24 duetiem vīriešiem un sievietēm. Vienu valsti katrā kategorijā varēs pārstāvēt ne vairāk par diviem pāriem. Izstrādātais kvalifikācijas nolikums paredz, ka pie olimpiskajām ceļazīmēm tiks 15 labākie pasaules ranga dueti, par atskaites punktu ņemot 2016. gada 13. jūniju. Automātiski ceļazīmi nodrošinās arī šī gada pasaules čempioni, kā arī piecas komandas, kuras nākamgad uzvarēs Kontinentālā kausa izcīņas turnīros savos kontinentos. Savukārt Starpkontinentālajā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl divi olimpiskie dueti. Viena vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta mājiniekiem – Brazīlijas volejbolistiem, kuri gan varēs cīnīties arī par otru ceļazīmi kā visi pārējie.

Sīkāk ar Kontinentālā kausa izcīņas izspēles kārtību, sadalījumu grupās un turnīru norises vietām var iepazīties interneta vietnē (www.cev.lu) pludmales volejbola sadaļā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Preses dienests