Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais rangs: labāko 16 pāru skaitā abi Latvijas vīru dueti

Jānis Celmiņš

Olimpiskais rangs: labāko 16 pāru skaitā abi Latvijas vīru dueti
Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: www.fivb.org

Ja kvalifikācija Londonas olimpiskajām spēlēm noslēgtos šodien, tad četrgades forumā piedalītos divi Latvijas pludmales volejbola dueti. Šobrīd olimpiskā kvalifikācijas ranga 16 labāko pāru skaitā ir gan Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, bet arī Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins.

Samoilovs / Sorokins šo sezonu uzsākuši pietiekami veiksmīgi. Pirmajos divos Pasaues kausa posmos Brazīlijā un Polijā Latvijas duets izcīnīja devītās vietas, kas mūsējiem devis kāpumu arī olimpiskajā kvalifikācijas rangā. Vakar atjaunotajā rangā Saša un Ruslans ieņem 12. vietu. Par 40 punktiem no Latvijas pāra atpaliek norvēģi Skarlunds / Spinangrs un Šveices duets Heijers / Ševeljērs. Turpat netālu ir arī itāļi Nikolai un Lupo, kuri Polijā ierindojās ceturtajā vietā un izskatās, ka jau tuvākajā laikā kāps augstāk.

Otrs Latvijas duets Pļaviņš / Šmēdiņš šobrīd ierindojas 10. vietā, par 40 punktiem apsteidzot Semjonovu un Koškarjovu, bet par tik pat atpaliekot no čehiem Beneša un Kubalas. Te gan jāpiemin, ka Latvijas dueti, visticamāk, slīdēs zemāk, jo vairāki vadošie pāri nav izspēlējuši nepieciešamo turnīru skaitu (12).

Līderpozīcijas rangā saglabā amerikāņi Rodžers un Dalhauzers, kā arī pasaules čempioni Alisons un Emanuels (Brazīlja).

Jau šonedēļ Šanhajā startēs pirmais šīs „Grand Slam” turnīrs un Latvijas dueti šīs sacensības sāks ar pamatturnīru. Šī būs vēl viena laba iespēja mūsējiem uzlabot savas pozīcijas olimpiskajā rangā.

Visai minimālas cerības kvalificēties Londonas četrgades forumam ir Ingunai Minusai un Inese Jursonei, kuras rangā ir patālu aiz līderēm, tāpēc mūsu duets šobrīd briest sezonas „būt vai nebūt” mačiem – Kontinentālajam kausam.

Olimpiskais rangs (vīrieši): FIVB
Olimpiskais rangs (sievietes): FIVB

  -2 [+] [-]

, 2012-05-01 15:14, pirms 12 gadiem
Dāmām jau nu gan nav nekādu pat cerību!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-05-01 15:47, pirms 12 gadiem
bet par tik pat atpaliekot no poļiem Beneša un Kubalas!!!
Ja tie ir poļi, tad es esmu tatārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja