Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

CAS attaisnotie Krievijas sportisti nevarēs piedalīties olimpiskajās spēlēs

Krišs Upenieks

CAS attaisnotie Krievijas sportisti nevarēs piedalīties olimpiskajās spēlēs
Vladimirs Putins un Aleksandrs Tretjakovs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

LETA. Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) attaisnotie Krievijas sportisti nevarēs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kas tiks atklātas piektdien, paziņojusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Pagājušajā nedēļā CAS nepietiekamu pierādījumu dēļ atcēla SOK piespriestās mūža diskvalifikācijas 28 no 39 Krievijas sportistiem, atjaunojot arī viņu gūtos rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs. Savukārt pirmdien SOK paziņoja, ka 15 no šiem sportistiem būs liegta iespēja startēt Phjončhanā. 13 no viņiem tur teorētiski varēja piedalīties kā sportisti, bet divi bija bijušie atlēti un uz Dienvidkoreju varēja doties kā apkalpojošais personāls. Pārējie 13 no attaisnotajiem krievu atlētiem ir aizgājuši no sporta vai viņiem nebija iespēju doties uz Phjončhanu citu iemeslu dēļ.

Pēc CAS lēmuma krievu sportistiem tik un tā nebija garantijas startēt Phjončhanas Olimpiādē, jo joprojām ir diskvalificēta Krievijas Olimpiskā komiteja. Līdz ar to piedalīties olimpiskajās spēlēs viņi varēja vien pēc SOK ielūguma, bet organizācija jau iepriekš bija brīdinājusi, ka soda atcelšana par antidopinga pārkāpumiem nenozīmē atlēta nevainību.

Līdz ar to Olimpiādē nevarēs piedalīties arī krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu, apsteidzot latvieti Martinu Dukuru. Arī viņš tika iesaistīts dopinga sāgā, bet tika attaisnots.

Kopumā Krievijas delegācijai, kas uzvarēja Soču olimpisko spēļu medaļu vērtējumā, pēc apsūdzībām valsts atbalstītas dopinga programmas uzturēšanā tika atņemtas 13 no 33 iegūtajām godalgām, kas tai tobrīd kopvērtējumā lika atkrist uz ceturto vietu aiz Norvēģijas, Kanādas un ASV, taču pēc CAS lēmuma krievi atgriezušies pirmajā vietā.

SOK decembrī piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 3 4 5 146 komentāri
Slēpts komentārs: asusasus

  -2 [+] [-]

, 2018-02-05 08:48, pirms 6 gadiem
Šai parodijkomēdijai vairs normāls cilvēks nevar izsekot
Visādas instances viena par otru varenāka, bet nekādā veidā nesaistītas un katra var pieņemt savus lēmumus...
Gudrāks neviens nekļūst.

 +27 [+] [-]

, 2018-02-05 09:01, pirms 6 gadiem
kāds cirks ? krievi cerēja ,ka nopērkot tiesnešus ir paši gudrākie ?palasiet viens no tiesnešiem atklāti saka ka Krima esot krievu un Donbass arī,tad paliek skaidrs ,kādi kadri steigā pieņem tādus dīvainus lēmumus,tapēc arī MOK pareizi dara ,ka neļauj dopingotājiem startēt,kapēc visi klusē ,kāpēc Rodčenkovs aizbēģa no Krievijas ,ko?tapēc ,ka RUSADA viņi bija trīs vīri ,kuri darbojās ar dopingprogrammu,bet divi pēkšņi mira ar sirdstrieku labākajos gados un Rodčenkovs saprata ,ka vienīgais ceļš palikt dzīvam ir aizlaizties,brīnos ,kā viņam tas izdevās..
Slēpts komentārs: LeoT

  +6 [+] [-]

, 2018-02-05 09:07, pirms 6 gadiem
taisnība ir labāko pusē.. tā jau krievija ir sagrābusi milzīgas teritorijas, un tad vēl nespēj no lielās varzas nolasīt spēcīgus "tīrus" sportistus dalībai sacensībās. Pazors pa visu ģīmi vēl tāpēc, ka sočos bij Olimpiskās spēles, nevis kāds vienkāršāks kausa atlases posms

 +18 [+] [-]

, 2018-02-05 09:08, pirms 6 gadiem
SOK malači. Parāda ka ne visus var uzpirkt

 +16 [+] [-]

, 2018-02-05 09:08, pirms 6 gadiem
Rodčenkovs ir bijušais Maskavas Antidoopinga laboratorijas direktors, kura atklāsmes par dopingu Krievijas sportā uzņemtas Oskaram nominētajā dokumentālajā filmā "Ikars". Pēc divu Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) augstu amatpersonu pēkšņām nāvēm, 2016.gadā Rodčenkovs bija spiests bēgt uz ASV, neslēpjot bažas par savu dzīvību
Slēpts komentārs: gunars1987

     [+] [-]

, 2018-02-05 09:16, pirms 6 gadiem
pareiz,neviens negrib ar opushchennijiem obshchatsa....

  +4 [+] [-]

, 2018-02-05 09:22, pirms 6 gadiem
[quote jeepis59]
kāds cirks ? krievi cerēja ,ka nopērkot tiesnešus ir paši gudrākie ?palasiet viens no tiesnešiem atklāti saka ka Krima esot krievu un Donbass arī,tad paliek skaidrs ,kādi kadri steigā pieņem tādus dīvainus lēmumus,tapēc arī MOK pareizi dara ,ka neļauj dopingotājiem startēt..

Farmakoloģiju faktiski šādā vai citādā mērā lieto gandrīz visi.. galvenā problēma ir dopinga "pēdas" dabūt laukā no ķermeņa, un šeit jo attīstītāka valsts, jo labāk tas sanāk. Utija jau kārtējo reizi savā stilā mēģināja tikt cauri pa lēto (prasti apmainot saturu) vai arī uzpirkt par naudu. Labi ir, ka neliešiem nesanāk. Kaut visa Varenā sods nāk pār tās teritorijas iemītniekiem

 +13 [+] [-]

, 2018-02-05 09:23, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Absolūts cirks, sekos lielas kompensācijas - jo viss kas šeit notiek, ir prettiesiski. Protams, latvietim to nesaprast - prettiesiskums ir ikdiena.
Kādas tautības pārstāvis būtu jūs?

     [+] [-]

, 2018-02-05 09:45, pirms 6 gadiem
vatei stūrī raud

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 09:45, pirms 6 gadiem
gunars1987 rakstīja: Tiešām cirks tiesa attaisno cilvēkus bet piedalīties nevar...Tad kāda velna pēc lai federācija diskvalificē sportistus klausoties sok komiteju ieteikumus ja sok pat tiesas lēmums pie kājas ir...
Lasīt iemācies, neviens netika attaisnots, bet gan viņu vaina netika nedz pierādīta nedz noliegts un tāpat CAS lēmums neietekmē SOK lēmumu par dalību olimpiādē

 +13 [+] [-]

, 2018-02-05 09:49, pirms 6 gadiem
CAS nopirka, SOK nepietika

 +14 [+] [-]

, 2018-02-05 10:04, pirms 6 gadiem
Var redzēt kurš šeit aktīvi seko Parašas propagandas kanāliem.
Tas ka DSQ vateņi nevarēs startēt OS, pat ja tos attaisnos CAS, bija skaidrs uzreiz pēc 5. decembra, kad SOK paziņoja savu verdiktu. Iemesls ļoti skaidri definēts-DSQ tiek visa Parašas Olimpiskā komiteja. Tāpēc karoga un himnas liegums.
Takā šo kārtējo sūdu par iespējamo Parašas attaisnoto startēšanu OS kārtējo reizi uzpūta šīs valsts propagandas mēdiji, un ārvalstu mēdiji, kuri acis pārgriezuši seko šiem Parašas masu mēdijiem.
Tā arī tas cirks rodas.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-05 10:14, pirms 6 gadiem
Notika tiesi tas,ko ieprieks jau rakstiju,SOK paradija videjo pirkstu vateem super laba zina

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 10:18, pirms 6 gadiem
Kas par murgu, vai nu medaļas paliek un startē, vai nu medaļas atņemam un nestartē OS, mūža diskvalifikācija visai valstij u.t.t
Laikam naudas kāre ir pāri visam!

  +4 [+] [-]

, 2018-02-05 10:19, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Absolūts cirks, sekos lielas kompensācijas - jo viss kas šeit notiek, ir prettiesiski. Protams, latvietim to nesaprast - prettiesiskums ir ikdiena.
Nepardzivo,vatem bus savas Dopingspeles

 +10 [+] [-]

, 2018-02-05 10:26, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Absolūts cirks, sekos lielas kompensācijas - jo viss kas šeit notiek, ir prettiesiski. Protams, latvietim to nesaprast - prettiesiskums ir ikdiena.
Neviens jau nav vainīgs, ka esi ieķīlājis savas smadzenes lombardā.
Pateikšu priekšā, jo acīm redzot tu un tev līdzīgi domājoši nesaprot elementāras lietas.
Ja SOK nepalaida Šipuļinu,Anu utt., kurus SOK vispār nebija DSQ, tad kāda velna pēc ,lai tagad palaistu visus tos CAS attaisnotos. Kad SOK DSQ pilnībā kādu valsti, tad kurus sportistus ielūgt un kurus neielūgt uz OS ir pilnīgi SOK kompetence, un tai ir pie kājas tādi CAS lēmumi.
Slēpts komentārs: KANDESA
Slēpts komentārs: KANDESA

 +14 [+] [-]

, 2018-02-05 11:10, pirms 6 gadiem
KANDESA rakstīja: Vai tad arbitrāžas tiesā nav tā, ka abas puses izvēlas pa tiesnesim, tālāk šie tiesneši izvēlas trešo, kurš ir priekšsēdētājs. Pie tam visi trīs tiesneši lēma vienprātīgi.
CAS reputācija ir svarīgākais
Jā, pierādījumu nav, tāpēc nevar sodīt, lai gan zina ka vainīgi. Tā gadās. Bet SOK tāpat var lemt ko aicināt uz savu pasākumu. Zinot ka esi zaglēns, neievēro higiēnu un mēdz bezdēt, neviens tevi savā mājā neaicinās, pat ja neesi notiesāts.
Slēpts komentārs: KANDESA

  +5 [+] [-]

, 2018-02-05 11:28, pirms 6 gadiem
KANDESA rakstīja: Tak vai tad par to kāds strīdas. Protams, ka saimnieki var darīt kā grib. Es jau runāju par baurīšiem, kuriem "neviens netika attaisnots"
bauri tu, neviens jau arī netika attaisnots, jo viņu vainu nepierādīja, bet lēmums arī nepierādīja to, ka viņi nav vainīgi.
Slēpts komentārs: KANDESA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-02-05 12:00, pirms 6 gadiem
KANDESA rakstīja: Ak tu nabaga baurīt. Atkārtošos "Visā civilizētā pasaulē neviens nav vainīgs līdz tiesā nav pierādīts pretējais."
Jeb tu saki, ka tas princips nedarbojas? Atbildi jā vai nē?
Tu esi pārāk daudz pārskatījies Aliju Makbīlu un tāpēc tagad jūties kā pārākais tiesību eksperts

Dopinga lietās ir vainas prezumpcija - tas nozīmē, ka tiklīdz uz tevi ir mazākās aizdomas, tu vairs neesi tīrs un tāpēc arī vainīgs. Tālākais jau ir procedūra - tu vari cīnīties lai tevi reabilitē vai samazina sodu, bet faktiski tev vairs nav iespēju pilnībā atmazgāties.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-05 12:03, pirms 6 gadiem
KANDESA rakstīja: Ak tu nabaga baurīt. Atkārtošos "Visā civilizētā pasaulē neviens nav vainīgs līdz tiesā nav pierādīts pretējais."
Jeb tu saki, ka tas princips nedarbojas? Atbildi jā vai nē?
šajā gadījumā viņi ir ir ievietoti, tā teikt, pelēkajā zonā, , jo kā teicu, tad CAS lēmums viņus nedz attaisno, nedz padara par vainīgiem. To ir tik grūti saprast? Viņus nevar nosaukt par vainīgiem, bet tajā pašā laikā CAS pateica, ka viņi nevar arī viņu par nevainīgiem padarīt.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-05 12:29, pirms 6 gadiem
kukanols rakstīja: Tu esi pārāk daudz pārskatījies Aliju Makbīlu un tāpēc tagad jūties kā pārākais tiesību eksperts

Dopinga lietās ir vainas prezumpcija - tas nozīmē, ka tiklīdz uz tevi ir mazākās aizdomas, tu vairs neesi tīrs un tāpēc arī vainīgs. Tālākais jau ir procedūra - tu vari cīnīties lai tevi reabilitē vai samazina sodu, bet faktiski tev vairs nav iespēju pilnībā atmazgāties.
Kāpēc tad diskvalifikācijas pret krieviem ir anulētas, bet viņu rezultāti Sočos atjaunoti?

  -2 [+] [-]

, 2018-02-05 12:33, pirms 6 gadiem
Kā vainīgiem dopinga lietošanā var atcelt diskvalifikācijas + atjaunot rezultātus, izcīnītās medaļas? Viņi tak nav pierādījuši, ka ir nevainīgi? Kas tie par murgiem?

  +5 [+] [-]

, 2018-02-05 12:39, pirms 6 gadiem
KANDESA rakstīja: Kā vainīgiem dopinga lietošanā var atcelt diskvalifikācijas + atjaunot rezultātus, izcīnītās medaļas? Viņi tak nav pierādījuši ka ir nevainīgi? Kas tie par murgiem?
Murgs ir tavs prāts. Trešo reizi skaidroju: Viņus neatzina par vainīgiem, jo neuzskatīja, ka ir pietiekoši daudz pierādījumu, bet tajā pašā laikā CAS viņus neattaisnoja dopinga lietošanā, viņi vienkārši atcēla sodu, dēļ nepietiekošiem pierādījumiem un viss...
Slēpts komentārs: KANDESA
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 146 komentāri