Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Tazāns labo divus Latvijas rekordus

Jānis Pārums

Peldētājs Tazāns labo divus Latvijas rekordus
Uldis Tazāns

Ar jauniem nacionālajiem rekordiem Latvijas peldētājs Uldis Tazāns startējis aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajās starptautiskajās sacensībās "21e Meeting International de Saint-Dizier" (25m), kas tradicionāli rudens sezonā norisinās Francijā.

UldisTazāns (tr. V.Solovjovs), kurš bija viens no trim Latvijas pārstāvjiem šajās sacensībās, savu dalību pieteica trīs distancēs – 50, 100 un 200 metru brasa peldējumos, un jau pirmajā no tām apliecināja, ka ir viens no sacensību favorītiem tieši brasa peldējumos. Sacensību pirmajā dienā, 27.oktobrī, Tazāns 50 metru brasa peldējuma priekšsacīkstēs distanci veica visātrāk – 28.21 sekundē un ar jaunu Latvijas rekordu (iepriekš LR – 28.58) nodrošināja sev vietu finālpeldējuma spēcīgākajā celiņā. Finālā Tazāns distanci veica lēnāk – 28.55 sekundēs un atzina krieva Vladislava Finočenko pārākumu, kurš, finišējot pēc 28.47 sekundēm, kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Sacensību otrajā dienā Tazāns turpināja veiksmīgi startēt arī divas reizes garākā distancē, kur, finišējot pēc vienas minūtes un 01.04 sekundēm (1:01.04), revanšējās savam pāri darītājam divreiz īsākā distancē V.Finočenko un izcīnīja uzvaru. Šajā distancē Tazāns sev piederošo Latvijas rekordu, kurš tika sasniegts Latvijas III Olimpiādē (1:01.62), laboja vairāk kā par pussekundi. Ar šajās sacensībās uzrādītajiem rezultātiem, Tazāns pirmo reizi savās sportiskajās gaitās izpildīja starptautiskās klases sporta normatīvu.

Tazāns startēja arī 200m brasa distancē, kur ar rezultātu divas minūtes un 15.00 sekundes (2:15.00) ierindojās piektajā vietā. Kopā ar U.Tazānu sacensībās piedalījās G.Baumans (tr. V.Solovjovs) un D.Ziborovs. sacensību rezultāti pieejami sacensību oficiālajā mājas lapā.

Informāciju sagatavoja:
Aivars Platonovs, LPF komunikācijas un projektu vadītājs

  +1 [+] [-]

, 2012-10-30 13:08, pirms 12 gadiem
S;akumā izlasījās - Tarzāns