Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Rīgā notiks starptautiskas peldēšanas sprinta sacensības, tiešraides - Sportacentrs.com

Jānis Pārums

Nākamās nedēļas nogalē, 08.-09.novembrī, Rīgā norisināsies starptautiska mēroga sacensības peldēšanā „Riga Sprint 2013”, kurās piedalīsies sportisti no vairākām Eiropas valstīm.

Starptautiskais sprinta festivāls „Riga Sprint 2013” vienlaikus ir arī XVII LEN Eiropas čempionāta 25m peldbaseinā kvalifikācijas sacensības, un tajās līdzās labākajiem Latvijas peldētājiem startēs sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Baltkrievijas, Krievijas un Turcijas. Tiek plānots, ka divu dienu garumā par Latvijas Sprinta čempionāta 28 medaļu komplektiem individuālajās distancēs cīnīsies vairāk kā 300 sportistu, tai skaitā divu olimpisko spēļu dalībnieks un 2009.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, lietuvietis Giedrus Titenis.

„Rīgas Sprints ir jauna formāta sacensības, kas ir veidojušās apvienojot Latvijas sprinta čempionāta un kaimiņvalstu peldēšanas festivālu tradīcijas, ar mērķi radīt Latvijā kvalitatīvas un dzīvotspējīgas starptautiska mēroga sacensības, kas spētu piesaistīt Eiropas un varbūt arī pasaules līmeņa peldēšanas zvaigznes. Rīgai ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar citu valstu galvaspilsētām, kuras rīko līdzīga veida festivālus, un es esmu pārliecināts, ka, turpinot sadarbību ar Rīgas domi, mēs jau nākamgad spēsim dubultot dalībvalstu skaitu”, norāda LPF prezidents Kaspars Pone.

Festivāla programma ir sadalīta sacensību priekšpeldējumos jeb kvalifikācijas sacensībās, kas norisināsies rīta sesijā, un finālos, kuros par medaļām cīnīsies seši spēcīgākie sportisti. Stafešu peldējumos labākās komandas tiks noskaidrotas vakara programmas ietvaros.

„Riga Sprint 2013”, kuras Latvijas Peldēšanas federācija rīko sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības un kultūras sporta departamentu, ir iekļautas Eiropas Peldēšanas federācijas (LEN) un Starptautiskās ūdens sporta veidu federācijas (FINA) sacensību kalendārā.

Latvijas Peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu nākt un atbalstīt savus favorītus šajās sacensībās.
Sacensību translācija tiešraidē būs pieejama sporta kanālā Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls), portālā Sportacentrs.com, kā arī LPF mājas lapā – Peldēšana | Latvijas Peldēšanas federācija Tiešraides sākums katru dienu 09:30 (priekšsacīkstes) un 18:00 (fināli).

Sacensību norises vieta un laiks:
Rīga, Kr. Barona iela 107. (Daugavas Sporta nams), 08.10.-09.10.2013.
Priekšsacīkstes no plkst. 09:30;
Fināli no plkst. 18:00.

Biļetes:
Biļešu Serviss kasēs un bilesuserviss.lv

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Peldēšanas federācija