Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Video: Peldēšanas tiesnesis izskaidro zīmīgākās viltības peldēšanas vēsturē

Peldēšanas tiesnesis Reno Jēkabsons intervijā Sportacentrs.com pastāstīja arī par zīmīgākajiem pārkāpumiem un viltībām, kādas elites sportisti izmantojuši lielākajās starptautiskajās sacensībās.

P.S. Piektdien portālā Sportacentrs.com varēsiet noskatīties pilnu interviju ar peldēšanas tiesnesi Reno Jēkabsonu.
Vērtējums: +4

  +2 [+] [-]

, 2019-02-27 13:27, pirms 5 gadiem
Ļoti interesanti, paldies!

Tiesnešiem noteikti ir jāfiksē visa veida palīglīdzekļu klātbūtne - delfīni, dresētas haizivis, motorlaivas, zemūdenes, apakšbiksēs iebūvēti reaktīvie dzinēji, virves, koki, caurspīdīgas pleznas, pārmērīga ticība, kas peldēšanas vietā ļauj skriet pa ūdens virsu utt.

     [+] [-]

, 2019-02-27 13:28, pirms 5 gadiem
Varbūt kāds peldēšanas speciālists varētu pastāstīt, vai eksistē kāda peldēšanas disciplīna, kura būtu līdzīgi kā klasiskas sacensības uz ātrumu - peldi kā vien gribi, galvenais būt ātrākajam finišā?

  +3 [+] [-]

, 2019-02-27 13:56, pirms 5 gadiem
jositis rakstīja: Varbūt kāds peldēšanas speciālists varētu pastāstīt, vai eksistē kāda peldēšanas disciplīna, kura būtu līdzīgi kā klasiskas sacensības uz ātrumu - peldi kā vien gribi, galvenais būt ātrākajam finišā?
Kā Tu to domā? Tepat pie mums vasarā atklātajos ūdeņos notiek mači, kuros var peldēt ar hidrotērpu, pleznām u.tml. Protams, ar atsevišķu ieskaiti.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-27 14:19, pirms 5 gadiem
jositis rakstīja: Varbūt kāds peldēšanas speciālists varētu pastāstīt, vai eksistē kāda peldēšanas disciplīna, kura būtu līdzīgi kā klasiskas sacensības uz ātrumu - peldi kā vien gribi, galvenais būt ātrākajam finišā?
Visātrākā droši vien ir slīdēšana zem ūdens, bet tad sāk zust peldēšanas būtība, tāpēc šādas darbības vairāku iemeslu dēļ ir ierobežotas. Saite uz informatīvu diskusiju: https://sports.stackexchange.com/qu...

  +4 [+] [-]

, 2019-02-27 17:25, pirms 5 gadiem
Josiitim..... nu vecīt "freestyle" var peldeet kaa grib. Visi tikai peld "kraulaa" jo taa visatrak. .

     [+] [-]

, 2019-02-27 19:24, pirms 5 gadiem
Ar "nāriņas" (savienoto) pleznu nesanāktu ātrāk? Vai garās distancēs tas vairs nedotu efektu?

     [+] [-]

, 2019-02-27 20:12, pirms 5 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Visātrākā droši vien ir slīdēšana zem ūdens, bet tad sāk zust peldēšanas būtība, tāpēc šādas darbības vairāku iemeslu dēļ ir ierobežotas. Saite uz informatīvu diskusiju: https://sports.stackexchange.com/questions/2995/why-does-freestyle-swimming-restrict-underwater-swimming
zivis var to apstiprināt.. atskaitot daļu par būtību

  +2 [+] [-]

, 2019-02-27 23:33, pirms 5 gadiem
Šis tiešām bija interesanti! Baigi nav sanācis iedziļināties peldēšanas sporta detaļās, tāpēc man tas bija pārsteigums, ka vēl praktiski nupat nesen peldētājiem izdevies atklāt "robus" noteikumos un tādējādi mazliet šmaucoties, uzvarēt.
Parāda, ka sporta veids vēl tomēr līdz galam nav bijis nobriedis. Ir pastulbi, ka tādā veidā var viens paņemt godalgu - uz papīra tīrs, bet pēc būtības taču zināms, ka cīņa nav bijusi vienlīdzīga. Un ja nav godīga cīņā, tad sporta veids pamatīgi cieš.

     [+] [-]

, 2019-02-28 10:17, pirms 5 gadiem
merseysider rakstīja: Josiitim..... nu vecīt "freestyle" var peldeet kaa grib. Visi tikai peld "kraulaa" jo taa visatrak. .
Tu laikam video neskatījies, ierobežojumi ir arī "freestyle". Tad arī sākas jautājumi, kurā vietā un cik daudz jāpavada virs ūdens, lai tā skaitītos peldēšana.

     [+] [-]

, 2019-02-28 12:43, pirms 5 gadiem
jositis rakstīja: Tu laikam video neskatījies, ierobežojumi ir arī "freestyle". Tad arī sākas jautājumi, kurā vietā un cik daudz jāpavada virs ūdens, lai tā skaitītos peldēšana.
Freestyle vienīgais ierobežojums ir niršana pēc starta un pagriezieniem 15m. Nedrīkst traucēt citiem, vilkties gar celiņu, atsperties no baseina dibena. No ekipējuma tikai peldbikses, max 2 peldcepures, peldbrilles.
Peldot kompleksā, freestyle jāpeld tikai uz krūtīm un stilā, kas nav brass, delfīns vai uz muguras.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 21:36, pirms 5 gadiem
Šuriks_the_best rakstīja: Freestyle vienīgais ierobežojums ir niršana pēc starta un pagriezieniem 15m. Nedrīkst traucēt citiem, vilkties gar celiņu, atsperties no baseina dibena. No ekipējuma tikai peldbikses, max 2 peldcepures, peldbrilles.
Peldot kompleksā, freestyle jāpeld tikai uz krūtīm un stilā, kas nav brass, delfīns vai uz muguras.
Kāpēc nevarētu aizliegt atrasties zem ūdens vispār, lai skaitītos peldēšana?