Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu čempionātā peldēšanā labākais Hmeļevskis, komandām visvairāk medaļu PK "Ogre"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jauniešu čempionātā peldēšanā labākais Hmeļevskis, komandām visvairāk medaļu PK "Ogre"
Alberts Hmeļevskis. Foto:. E.Pālēns/swimming.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Jūrmalā Latvijas jauniešu čempionātā peldēšanā divas zelta un vienu sudraba medaļu izcīnīja valmierietis Alberts Hmeļevskis, kuram arī pārliecinoši augstvērtīgākais sacensību rezultāts. Tikmēr kuplāko medaļu ražu Jūrmalā ievāca PK "Ogre" peldētāji, izcīnot astoņas medaļas.

Hmeļevskis, kurš šovasar pārstāvēja Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, jauniešu čempionātā izcīnīja pārliecinošas uzvaras gan 200m br./st., gan 100m tauriņstilā, turklāt abās distancēs sasniedzot jaunus sacensību rekordus. 200m brīvajā stilā valmierietis finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 53.11 sekundēm (1:53.11), kas pēc FINA punktiem (678) bija pārliecinoši labākais rezultāts starp visiem sacensību dalībniekiem. Tā arī ir pirmā reize, kad jaunais sportists izpildīja sporta meistara normatīvu.

100m tauriņstilā Hmeļevskim uzvara, finišējot pēc 57.63 sekundēm, bet 4x100m kombinētajā stafetē kopā ar citiem Valmieras sporta skolas audzēkņiem viņam sudrabs.

Uzvaru šajā stafetē, kā arī neoficiālajā medaļu ieskaitē izcīnīja PK "Ogre", kas kopumā ieguva astoņas medaļas, tai skaitā – 4 zelta, 3 sudraba un vienu bronzas godalgu.

Līdz ar Hmeļevski Jūrmaļā jaunus sacensību rekordus sasniedza Anabella Veržbicka, kas palika nepārspēta 200m br./st. (2:09.58), un Arina Goļikova, kurai uzvara un jauns rekords 100m tauriņstilā (1:05.61).

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija