Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa posmā mirst amerikāņu peldētājs

Jānis Pārums

Pasaules kausa posmā mirst amerikāņu peldētājs
Frensiss Kripens
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks, ASV peldētājs Frensis Kripens miris pasaules kausa posmā 10 kilometru peldēšanā Apvienotajos Arābu Emirātos, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

To, ka Kripens nav šķērsojis finiša līniju, konstatēja viņa komandas biedrs Alekss Meijers, kurš uzreiz saucis pēc palīdzības. Viņš un pārējie peldētāji metās ūdenī meklēt Kripenu, tomēr viņu atrada ūdenslīdēji pie pēdējās bojas tikai pēc divu stundu meklēšanas. Peldētājs tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk tika konstatēta viņa nāve, taču visticamāk Kripens miris jau sacensību laikā. Tiek uzskatīts, ka sportista nāves iemesls ir hipotermija jeb pārmērīga ķermeņa atdzišana. Dienu iepriekš sportists trenerim atzinis, ka nejūtas labi.

26 gadus vecais Kripens izcīnīja bronzas medaļu gan 2009. gada pasaules čempionātā 10 kilometru peldēšanā, gan šī gada čempionātā piecu kilometru distancē. Pirms 2006. gadā Kripens pievērsās peldēšanai atklātā ūdenī, viņš divreiz kļuva par ASV čempionu 800 metru brīvā stila peldēšanā.

Pēc šī pasaules kausa posma Kripens bija plānojis noslēgt sezonu un doties atpūsties uz Itāliju. Viņš bija plānojis kļūt par pirmo ASV peldētāju, kas izcīnījis medaļu olimpiskajās spēlēs peldēšanā atklātā ūdenī.

Izmantotie resursi:
Reuters