Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Felpss pasaules čempionātā startēs septiņās distancēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Felpss pasaules čempionātā startēs septiņās distancēs
Maikls Felpss
Foto: Reuters/Scanpix

14-kārtējais olimpiskais čempions, amerikānis Maikls Felpss paziņojis, ka Šanhajā notiekošajā pasaules čempionātā peldēšanā startēs septiņās distancēs.

26 gadus vecais sportists, kurš pēdējā gada laikā piedzīvojis formas kritumu, atklāja, ka Ķīna piedalīsies 200 metros brīvajā stilā, 100 un 200 metros tauriņstilā, kā arī veiks 200 metrus individuālo distanci un trīs stafetes. Felpss atklājis, ka ir atguvis pārliecību, kas bija zudusi pagājušajā gadā un jūtoties tā kā agrāk.

Pasaules čempionāts ūdens sporta veidos Šanhajā jau rit pilnā sparā, pirmajā nedēļā pārsvarā notiekot niršanas sacensībām. Šorīt notika arī 25 km peldējumi atklātajā ūdenī. Notikušās sacensības izraisījušas skandālu, jo lielā karstuma dēļ tika pārceltas uz plkst. 6:00 pēc vietējā laika, jo ūdens temperatūra bija sasniegusi 31 grādu pēc Celsija.

Itālijas sportists Edoardo Stokino pēc četru stundu un 50 minūšu pavadīšanas ūdenī tika no tā izvilkts un no peldvietas tika aiznests uz nestuvēm. Viņam virsū tika liets auksts ūdens. Vairāki sportisti vispār neizgāja uz starta, bet pasaules čempions Valerio Kleri no Itālijas sacensības pārtrauca pēc četrām stundām, jo uztraucies par savas veselības drošību: „Attiecībā uz atlētiem ir nepietiekama uzmanība. Sacensībām šeit nevajadzēja notikt!”

Kungu sacensībās uzvarēja Bulgārijas sportists Peters Stoičevs, kurš finišu sasniedza pēc piecām stundām, desmit minūtēm un 39.8 sekundēm. Otrais bija krievs Vladimirs Djačins (+35.8 sek.), bet bronzu izcīnīja Čaba Gerčaks no Ungārijas (+38.3).

Savukārt sieviešu sacensībās bija sprinta finišs, kurā brazīliete Ana Marsela Kunja pieveica vācieti Andželu Maureru. Kunja finišēja ar laiku 5:29.22.9, vācieti apsteidzot par 2.1 sekundi. 3. vietā ierindojās Itālijas sportiste Alise Franko, čempionei zaudējot 7.9 sekundes.

Izmantotie resursi:
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-23 12:40, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Vienkārši apbrīnoju un apbrīnošu šo sportistu,septiņās disciplīnās un gandrīz katrā viņš spēj uzvarēt un reizēm pat ar pasaules rekordu.
tikai kada ir cena ko vinjs maksa par tadiem rezultatiem?Ar to nedomaju dopingu utt,bet kada bus veseliba teiksim pec gadiem 10-20

     [+] [-]

, 2011-07-23 16:31, pirms 13 gadiem
es nevaru tagad iedomaaties citu sportistu ar taadiem sasniegumiem...
14 olimpiskie zelti... un visi paareejie sasniegumi...
vairaak kaa iespaidiigi...