Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Tokijā divus zeltus izcīnījušais peldētājs Rilovs diskvalificēts par Putina publisku atbalstīšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tokijā divus zeltus izcīnījušais peldētājs Rilovs diskvalificēts par Putina publisku atbalstīšanu
Jevgeņijs Rilovs. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā peldēšanas federācija (FINA) pieņēmusi lēmumu uz deviņiem mēnešiem diskvalificēt divkārtējo olimpisko čempionu Jevgeņiju Rilovu, kurš martā piedalījās Vladimira Putina atbalsta koncertā Lužņiku stadionā.

18. martā Lužņiku stadionā notika koncerts, kurā krievi atzīmēja Krimas aneksijas gadskārtu. Pasākumā uzstājās Vladimirs Putins un vairāki viņa slavenākie atbalstītāji, ieskaitot Jevgeņiju Rilovu. Pēc tam FINA sāka disciplinārlietu, un tagad pieņemts lēmums krievu peldētāju diskvalificēt uz deviņiem mēnešiem. Sods stājies spēkā no 20. aprīļa.

Rilovs uz skatuves kāpa jakā, ko aptraipīja Z burts, un viņam kaklā bija Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļas. Rilovs pagājušajā vasarā uzvarēja gan 100, gan 200 metru peldējumos uz muguras.

Jau drīz pēc pasākuma sadarbību ar Rilovu pārtrauca peldēšanas ekipējuma gigants "Speedo". Pats sportists drīz pēc notikušā Krievijas medijos izteicās, ka negatīva attieksme pret viņu veltīta tikai tāpēc, ka viņš ir pasaules peldēšanas slavenākais atlēts. "Ja Lužņikos uz skatuves kāptu kāds cits peldētājs, viņi droši vien pat nepievērstu uzmanību," pauda Rilovs.

Vienlaikus FINA pavēstījusi, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti tās rīkotajos pasākumos nedrīkstēs piedalīties vismaz līdz 2022. gada beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.fina.org/news/2584646/p...

  -2 [+] [-]

, 2022-04-22 10:33, pirms 2 gadiem
Redzēs, ko darīs citas starptautiskās federācijas. Rilovs tur nebija vienīgais OS medaļnieks.

     [+] [-]

, 2022-04-22 12:24, pirms 2 gadiem
Šādus uz mūžu

     [+] [-]

, 2022-04-22 18:30, pirms 2 gadiem
Provokatīvs raksts.
Bet ja reiz tāds ir, tad jāsaka - Slava Ukrainai, Slava Varoņiem.
Mēsli, lai grimst ar vienu kuģi.