Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts pirmais MT3 grupu vecuma izglītojamo čempionāts peldēšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Aizvadīts pirmais MT3 grupu vecuma izglītojamo čempionāts peldēšanā
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Valmierā Latvijas čempionāta ietvaros peldēšanā 25m baseinā tika noskaidroti pirmie Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) rīkoto sacensību MT3 grupu vecuma izglītojamajiem uzvarētāji, kas startēja 200m disciplīnās.

MT3 grupu vecuma izglītojamo čempionāts norisinājās divās kārtās – vispirms visos sešos Latvijas statistiskajos reģionos norisinājās priekšsacīkstes, kurās katra reģiona sacensību uzvarētāji, kā arī pēc rezultāta kvalificējušies jaunie peldētāji ieguva tiesības piedalīties sacensību finālā, bet vakar Latvijas čempionāta 25m peldbaseinā ietvaros sportisti jau sacentās par čempionāta kausiem un atbalstītāju sarūpētajām speciālbalvām.

Deviņus līdz 10 gadus jaunie sportisti sacentās 200m brīvajā stilā, no kuriem 50m bija jāveic peldējumā uz muguras, savukārt 11-12 gadus sasniegušajiem peldētājiem šī distance bija jāveic kompleksā.

Jaunākajā grupā meitenēm uzvaras laurus plūca Ķekavas NSS audzēkne Katrīna Puķīte, kas ļoti saspringtā cīņā bija ātrāka par triatlonisti un LČ medaļnieci triatlonā Martu Gustiņu (Dobele). Puķīte finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 59.69 sekundēm (2:59.69), savukārt Dobeles sporta skolas audzēkne finiša sienu skāra 0.73 sekundes vēlāk. Trešā vieta šoreiz PS Rīga pārstāvei Lea Treigutei (3:17.40).

Zēnu konkurencē krietni pārliecinošāka uzvara Rēzeknes BJSS audzēknim Dmitrijam Perehoževam, kurš distanci veica trīs minūtēs un 04.97 sekundēs (3:04.97). Otro vietu jaunāko dalībnieku vidū izcīnīja Jelgavas SPS audzēknis Timurs Kolosovs (3:11.44), bet bronza Bauskas novada sporta skolas pārstāvim Kārlim Duklavam (3:15.63).

200m kompleksajā peldējumā meitenēm uz goda pjedestāla pirmā un otrā pakāpiena kāpa attiecīgi Ķekavas NSS pārstāves Adelīna Seņuto (2:53.08) un Karla Grīnberga (2:56.14), bet kā trešā finišu sasniedza jelgavniece Una Millere (3:05.58).

Tikmēr zēniem šajās sacensībās labākais bija RBJSS Rīdzene Daugavas SN audzēknis Gvido Zariņš, kurš distanci veica divās minūtēs un 46.43 sekundēs (2:46.43). Otrā vieta Rēzeknes BJSS pārstāvim Kristiānam Kovalam (2:55.20), bet trešā – Regnāram Gustavam Fogelim no Valmieras sporta skolas (3:01.18).

Šādas sacensības tika rīkotas pirmo reizi un to mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu prasmes, kas atbilst drošas peldētprasmes definīcijai (200m peldējums, t.s. 50m uz muguras), kā arī apkopot informāciju par bērnu un jauniešu peldētprasmi un veikt regulāru situācijas monitoringu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija