Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Par buru sportu Latvijā.

Dublis Nr.2

Skatos, ka nemaz tādas sadaļas nav sporta portālā-" buru sports",tā ka pievienosu savu rakstu pie peldēsanas,jo vismaz radniecīgs ūdens sporta veidam,vai ne?...
Par buru sportu arī var teikt-ka nekas sen nav dzirdēts par to.Notiek kādas sacensības vai nenotiek?-nezinu...
Drosi vien ,ka jau notiek kaut kas pasmāju līmenī,bet bez īpasiem panākumiem starptautiskajā arēnā.Pie kam -jau sen.
Agrāk man bij interesanti pasekot buru sportam,jo kā nekā Latvijai bij diezgan labi panākumi buru sportā.Tallinas Olimpiskajās spēlēs 1980 g. burāsanā A. Muzičenko, izcīnīja zelta medaļu "zvaigznes " jahtu klasē,un vispār ,skatoties tos 6 braucienus pa teļļuku,tur bij riktīgs trilleris ,cik sīva cīņa bij ar jahtu no Austrijas par pirmo vietu.
Vindsērfigs arī bij nu ļoti populārs Latvijā ap to laiku,un ar augstiem sasniegumiem pasaules līmenī burāsanā ar vējdēli,ko iespēja A.Dāle.Pat tā laika Latvijas estrādes superstārs Ingus Pētersons,iedvesmojoties no vidsērfinga popularitātes un panākumiem veltīja dziesmu-"Dziesmiņu par Vindsērfingu".
Tad bij tāds riktīgs buru sporta bums Latvijā.Un tas laiks bij 70 gadu beigas -80 gadu sākums.Pēc tam pamazām,laika gaitā,viss sāka noplakt .Viss nāk un aiziet tālumā....Tā tas ir.