Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Torps nekvalificējas Londonas olimpiskajām spēlēm

Jānis Pārums

Torps nekvalificējas Londonas olimpiskajām spēlēm
Ians Torps
Foto: AFP/Scanpix

Iana Torpa olimpiskais sapnis, visticamāk, ir galā – tas kļuva skaidrs svētdien, kad austrālietis nacionālā čempionāta 100 metru distancē nespēja kvalificēties pusfinālam. Tomēr Torps vismaz pagaidām neplāno beigt karjeru.

Piektdien Torps neveiksmīgi startēja 200 metru distancē, neiekļūstot finālā, tādejādi pēdējā cerība palika uz 100 metriem, taču, kā jau daudzi eksperti iepriekš bija norādījuši, viņš nebija nopietns kandidāts olimpiskajai ceļazīmei. Torps gan veica savu ātrāko peldējumu kopš atgriešanās (50.35), taču ar to bija krietni par maz, lai tiktu labāko sešpadsmitniekā jeb pusfinālā. 100 metru distances summā Torpam tikai 21.vieta.

Tādejādi pieckārtējais olimpiskais čempions Torps nekvalificējās savām trešajām olimpiskajām spēlēm. Trīs zelta medaļas viņš izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, četrus gadus vēlāk Atēnās tika pie vēl divām augstākā kaluma godalgām, bet pēc tam paņēma pārtraukumu, izlaižot 2005.gada pasaules čempionātu. Oficiāli karjeru Torps beidza 2006.gadā, bet 2011.gadā nolēma atgriezties, lai kvalificētos Londonas olimpiādei.

Neskatoties uz to, ka tas nav izdevies, Torps tomēr negrasās vēlreiz beigt karjeru: "Par nākotni neesmu domājis, jo manos plānos bija olimpiāde. Paņemšu pāris dienu atpūtu, bet pēc tam aprunāšos ar treneriem, lai nolemtu, kur startēšu pēc tam. Es turpināšu peldēt. "

Izmantotie resursi:
smh.com.au

     [+] [-]

, 2012-03-18 15:07, pirms 12 gadiem
es arī to neizdarītu

     [+] [-]

, 2012-03-18 15:17, pirms 12 gadiem
diemžēl vecums nenāk viens!!!