Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Dienvidāfrikā krīt vēl trīs pasaules rekordi

Dienvidāfrikā krīt vēl trīs pasaules rekordi
Pīters Māršals
Foto: Getty Images

FINA Pasaules kausa izcīņas peldēšanā pirmajā posmā Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Durbanā šovakar laboti trīs pasaules rekordi - 50 metros tauriņstilā ar vēl vienu pasaules rekordu atzīmējās Terēse Alshammara, savukārt 50 metros brasā un 50 metros uz muguras attiecīgi Džesika Hārdija un Pīters Māršals.

Jau ziņojām, ka šorīt pasaules rekordu 100 metru kompleksajā peldējumā sievietēm laboja zviedru peldētāja Terēse Alshammara, kura arī sacensību vakara programmā nepalika līdzjutējiem parādā - tika sasniegts jauns pasaules rekords 50 metru supersprinta distancē tauriņstilā, Alshammarai finišējot pēc 24.75 sekundēm. Iepriekšējais pasaules rekords 24.99 sekundes tika sasniegts pagājušajā gadā Berlīnē, kad vienā no Pasaules kausa izcīņas posmiem Marika Gērere kā pirmā no sievietēm šo distanci veica ātrāk par 25 sekundēm.

Tāpat pasaules rekords tika sasniegts arī 50 metru brasa distancē sievietēm, kurā līdzšinējā pasaules rekordiste amerikāniete Džesika Hārdija spēja labot savu personisko un līdz ar to arī pasaules rekordu par 13 sekundes simtdaļām, hronometriem apstājoties pēc 29.45 sekundēm. Iepriekšējais pasaules rekords bija 29.58 sekundes.

Pasaules rekordista godā 50 metru peldējumā vēl aizvien ir amerikānis, tikai šoreiz Raiena Bella troņa vietu ieņēmis Pīters Māršals. Arī Bells, tāpat kā Gērere, savu pasaules rekordu sasniedza 2008. gadā Berlīnē, kad distanci veica 22.87 sekundēs. Bella tautietis Pīters Māršals šovakar 50 metru distanci uz muguras spēja veikt vēl ātrāk - 22.75 sekundēs.

Izmantotie resursi:
fina.org