Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Semjonovs pasaules čempionātā parapeldēšanā ieņem astoto vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Semjonovs pasaules čempionātā parapeldēšanā ieņem astoto vietu
Jurijs Semjonovs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Latvijas parasportists Jurijs Semjonovs ceturtdien Portugālē pasaules čempionātā parapeldēšanā ieņēma astoto vietu 50 metros brīvajā stilā.

Startējot S8 medicīnas klasē, Semjonovs finālā astoņu peldētāju konkurencē finišēja 29,26 sekundēs, atpaliekot no uzvarētāja brazīlieša Gabriela Kristjiano Silvas de Soza 2,07 sekundes.

Latvijas parasportists priekšsacīkstēs sasniedza finišu 29,44 sekundēs, kas bija piektais rezultāts peldējumā un astotais summā, kvalificējoties finālam.

Jau ziņots, ka 100 metru peldējumā uz muguras Semjonovs ieņēma devīto vietu. Viņam šajā čempionātā plānots startēt arī 200 metros kompleksajā peldējumā.

Pasaules čempionātā parapeldēšanā, kas līdz sestdienai norisināsies Madeirā, piedalās 502 sportisti no 59 valstīm. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pērn, taču tā kā Tokijas paralimpiskās spēles tika pārceltas uz 2021. gada vasaru, tad arī šis čempionāts tika pārcelts gadu uz priekšu.