Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Hmeļevskis labo sacensību rekordu LČ peldēšanā jauniešiem, "Rīdzene" labākā komandām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Hmeļevskis labo sacensību rekordu LČ peldēšanā jauniešiem, "Rīdzene" labākā komandām
Alberts Hmeļevskis. Foto: Arvis Ertmanis/Latvijas Peldēšanas federācija.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes 25m peldbaseinā Jegavā notikušajā Latvijas U16 čempionātā peldēšanā augstvērtīgāko rezultātu, labojot sacensību rekordu 200m brīvā stila distancē, uzrādīja Valmieras sporta skolas audzēknis Alberts Hmeļevskis, bet komandu kopvērtējumā uzvaru izcīnīja RBJSS Rīdzene-Daugavas SN.

Rīdzenes-Daugavas SN komanda ieguva 17 medaļas (3 zelta, 8 sudraba un 6 bronzas), apsteidzot tuvākos sekotājus – Jelgavas Specializētās skolas audzēkņus – par 56 punktiem. No Rīdzenes sportistiem jāizceļ triatlonists Miks Meijers, kuram panākumi brīvā stila garajās distancēs – 800m Mikam zelts (9:14,85) un sudarbs divas reizes īsākā distancē, Kira Lyakh, kura uzvarēja 200m brīvajā stilā (2:15,14), kā arī Arellla Zariņa, kas finišēja visātrāk 200m tauriņstilā (2:44,11). Jelgavniekiem individuāli spēcīgākā bija Rūta Šķirus – viņai uzvara 100m brasā (1:17,22), bet trešie komandu kopvērtējumā Valmieras sportisti, no kuriem īpaši jāizceļ 2 – Alberts Hmeļevskis un Emīlija Strazdiņa.

Čempionāta otrajā dienā par sacnensību rekordu parūpējās Alberts Hmeļevskis, kurš 200m brīvā stila distanci veica 1 minūtē un 51,49 sekundēs(1:51,49), kas viņam deva 708 WA punktus (World Aquatics). Tas arī bija U16 čempionātā augstvērtīgākais rezultāts. Savu personīgo rekordu Hmeļevskis uzlaboja par vairāk nekā pusotru sekundi.

"Pēc 200m brīvā stila peldējuma, ieraugot rezultātu, biju ļoti pārsteigts, emocijas bija fantastiskas, izjutu lielu gandarīijumu. Parādīijās motivācija darbam tālāk, jāstrādā un jātiecas tikai uz priekšu," norāda Alberts Hmeļevskis, kuram arī pārējās distances tika veiksmīgi aizvadītas. 100m tauriņstilā viņam uzvara ar rezultātu 56,61, bet 100m peldējumā uz muguras ( 57,34) sudrabs.

Starp meitenēm individuāli augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Emīlija Strazdiņa, kurai medaļas tika kārtas kaklā 5 reizes. Emīlijai zelta medaļas 200m un 400m kompleksa peldējumā, kā arī 100m brīvajā stilā, šajā distancē sasniegta 634 WA punktu atzīme. Emīlija skaidro, ka tika sasniegti, viņasprāt, apmierinoši rezultāti.

"Neskatoties uz veselības likstām divas nedēļas pirms sacensībām, U16 čempionātā spēju nopeldēt tuvu saviem personīgajiem rekordiem, pat uzlabot tos. Lai arī konkurence nebija tik liela,tomēr stress bija jūtams. Veiksmīgākais starts padevās 100m kraula distancē (58,48)," stāsta Emīlija Strazdiņa.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija