Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldēšanas treneri piedalīsies fiziskās sagatavotības kursos

Jānis Pārums

Peldēšanas treneri piedalīsies fiziskās sagatavotības kursos
Foto: trabzon2011.org

No 10. līdz 14. oktobrim Latvijas Peldēšanas federācija, sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmas "Olimpiskā Solidaritāte" finansiālu atbalstu, rīko specializētus fiziskās sagatavotības kursus peldēšanas treneriem "Fiziskie sausie treniņi peldētājiem. Teorija un prakse".

Teorētisko un praktisko lekciju kursa ietvaros, Latvijā viesosies sporta fizioloģijas un fiziskās sagatavotības speciālists Matias Ludvigs (Matthias Ludwig), kurš savu profesionālo darbību ir veltījis tieši peldētāju fiziskās sagatavotības analīzei un zinātniskajam darbam ar peldētājiem. Lekciju kursa mērķis ir nostiprināt un pilnveidot peldēšanas treneru teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas peldētāju fizisko sauso treniņu vadībā un specifikā.

Kursu ietvaros treneriem tiks pasniegtas tādas tēmas kā fizisko sauso treniņu plānošana un to savienošana ar peldēšanas treniņiem, spēka treniņi un izturības treniņi peldētājiem, ātrumu un ātruma izturību attīstošie treniņi, vieglatlētikas un smagatlētikas elementu pielietošana peldētāju sagatavošanai, jaunākās tendences sauso treniņu organizēšanā peldētājiem (TRX, polimēriskie vingrinājumi u.c.), sausie fiziskie vingrinājumi pirms sacensībām, kā arī – izvairīšanās no traumām sauso fizisko treniņu laikā.

Piecas dienas ilgie kursi norisināsies Olimpiskā sporta centra telpās (Grostonas ielā 6b, Rīgā). Sīkāka informācija par kursu norisi un programmu iespējams iegūt sazinoties ar projekta vadītāju Aivaru Platonovu (28624498) vai rakstot uz e pastu –aivars@swimming.lv.

Informāciju sagatavoja:
Aivars Platonovs, LPF projektu un komunikācijas vadītājs