Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Šaltāns un Maskaļenko izpilda olimpiskos B normatīvus peldēšanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šaltāns un Maskaļenko izpilda olimpiskos B normatīvus peldēšanā
Jānis Šaltāns un Aļona Ribakova "Overtime TV"
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Pēc trīs dienu ilgiem sporta svētkiem ir noslēdzies Latvijas atklātais čempionāts, kurā līdzās pašmāju sportistiem startēja viesi no vēl astoņām valstīm – Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Krievijas, Baltkrievijas, Moldovas, Austrālijas un Kuveitas. Divi mūsējie sasniedza Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvus.

100 metru brasā Nikolajs Maskaļenko (22) uzrādīja 1:02.43 (Riodežaneiro olimpisko spēļu B normatīvs ir 1:02.69) un laboja Latvijas rekordu. Šajā disciplīnā valsts rekords līdz šim bija 1:02.80, ko pērnā gada martā uzrādīja pats Maskaļenko.

100 metros uz muguras Jānis Šaltāns (19) uzrādīja 0:56.06 (Riodežaneiro olimpisko spēļu B normatīvs ir 56.26). Šajā disciplīnā valsts rekords pieder pašam Šaltānam - pērnā gada jūlijā viņš sasniedza 0:55.20.

Latvijas atklātais čempionāts pulcēja ne vien pašmāju labākos sportistus, bet arī vairākus ārvalstu nacionālo izlašu dalībniekus. Startēja arī Zviedrijas čempions un rekordists Johaness Skagjuss, kurš ir arī Eiropas junioru rekordists 100 metros brasā. Savukārt Igaunijas komandas sastāvā bija redzams par "igauņu Felpsu” dēvētais Kregors Zirks, kuram tiek prognozēta spoža nākotne pasaules līmenī. Cīnījās arī labākie pašmāju sportisti - Nikolajs Maskaļenko, Jānis Šaltāns, Daniils Bobrovs, Aļona Ribakova, kā arī citi peldētāji.

Izmantotie resursi:
www.swimming.lv