Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Šaltāns un Aizpuriete labo Latvijas rekordus peldēšanā

Andrejs Siliņš

Šaltāns un Aizpuriete labo Latvijas rekordus peldēšanā
Jānis Šaltāns

Starptautiskajās peldēšanas sacensībās "ISM-Berlin 2012" (50 metri), kas no 2. līdz 4. martam norisinājās Vācijas galvaspilsētā, veiksmīgi startējuši arī Latvijas peldētāji, kuri sacensībās spēja ne tikai kāpt uz goda pjedestāla, bet arī vairākkārt labot nacionālos rekordus.

Latvijas klubus šajās starptautiskajās sacensībās pārstāvēja 45 sportisti, kuri, startējot dažādās vecuma kategorijās, mērojās spēkiem ar konkurentiem no 17 Eiropas valstīm. Lai gan uz goda pjedestāla kāpa vairāki mūsu valsts pārstāvji, īpaši veiksmīgas šīs sacensības izdevās diviem Latvijas sportistiem – Evelīnai Aizpurietei (tr. V. Solovjovs) un Jānim Šaltānam (tr. G.Broka).

Par ISM-Berlin 2012 absolūto uzvarētāju var uzskatīt Eiropas jaunatnes olimpiskā festivāla divu sudraba medaļu ieguvēju Jāni Šaltānu, kurš šajās sacensībās palika nepārspēts četrās distancēs!! Vispirms Šaltāns, finišējot ar jaunu personīgo un vienlaikus arī Latvijas rekordu – 56,92 sekundes, izcīnīja pārliecinošu uzvaru 100m uz muguras, bet vēlāk jau palika nepārspēts arī 50m br./st. peldējumā (23,41s), 50m tauriņstilā (25.07s), kā arī 50m uz muguras (26,30s). Zīmīgi, ka 50m uz muguras peldējumā Šaltānam bija pa spēkam labot Latvijas rekordu divas reizes! Vispirms sacensību priekšpeldējumos piecpadsmitgadīgais sportists finišēja pēc 26,57 sekundēm, tādejādi spējot labot Konstantīna Blohina 2009.gadā uzstādīto rekordu, kas bija 26,72 sekundes, bet finālā atkārtoti nostiprināja savu vārdu Latvijas rekordistu vidū, paceļot rekorda latiņu līdz 26, 30 sekundēm. Jāatzīmē, ka gan 100m uz muguras, gan 50m uz muguras Šaltāns izpildīja starptautiskās klases sporta meistara normatīvu.

Savukārt Evelīna Aizpuriete, pēc ne pārāk veiksmīgā starta 100m brasa peldējumā, sacensību pēdējā dienā spēja saņemties un veiksmīgi startēt divreiz īsākā distancē. Priekšpeldējumā Aizpurietei izdevās ne vien pārliecinoši kvalificēties sacensību finālam, bet arī peldēt ātrāk par Latvijas Peldēšanas federācijas noteikto rekorda normatīvu (33,15s) šajā distancē. Jaunās rekordistes sniegums šajā distancē bija 32,51 sekunde. Finālā Aizpuriete distanci veica nedaudz lēnāk – 32,57s, bet ar to bija pietiekami, lai kāptu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Sacensību rezultātu ir pieejami ISM-Berlin mājas lapā - ISM International Swim Meeting Berlin-Germany...