Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa piektajā posmā peldēšanā masveidīgākais dalībnieku skaits šajā sezonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausa piektajā posmā peldēšanā masveidīgākais dalībnieku skaits šajā sezonā
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Pagājušās nedēļas nogalē Ķīpsalas peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa piektais posms, kas kļuva par līdz šim masveidīgākajām Latvijas kausa izcīņas sacensībām un kas vienlaikus bija arī “MW Challenge. Latvijas tūres II posms”, kurās startēja teju 700 dalībnieki junioru vecumā. Labākos rezultātus divu distanču summā uzrādīja Jegors Mihailovs, bet jauniešu kategorijā – Anastasija Jašina.

RBJSS Rīdzene audzēknis Jegors Mihailovs šajā sacensībās palika nepārspēts 100m un 200m brīvajā stilā, nopelnot attiecīgi 669 un 693 FINA punktus (summā – 1362 punkti), tādējādi atstājot aiz sevis kopvērtējuma līderi Kristapu Miķelsonu. Valmierietim šoreiz 682 FINA punkti 200m br./st. un krietni pieticīgāks rezultāts sev neierastajā 100m brasā (617 punkti). Šīs bija pirmās sacensības, kurās Mihailovs nopelnīja kopvērtējuma punktus un pēc pieciem posmiem ar 100 ieskaites punktiem ieņem dalītu septīto vietu.

Pēc pieciem aizvadītiem Latvijas kausa posmiem kopvērtējuma augšgalā atrodas jau pieminētais Miķelsons (270 punkti), kuram seko jūrmalniece Jeļizaveta Savčenko (170 punkti) un Nikolass Deičmans (150 punkti).

Tikmēr jauniešu vidū Ķīpsalā labākos rezultātus uzrādīja Anastasija Jašina, kas vienlaikus izcēlās ar augstvērtīgāko rezultātu savā vecuma grupā – jūrmalniece 100m brasā finišēja pēc vienas minūtes un 18.47 sekundēm (1:18.47), nopelnot 545 FINA punktus. Otrajā izvēlētajā disciplīnā (200m br./st.) sportiste uzrādīja krietni pieticīgāku rezultātu, tomēr ar to pietika, lai divu distanču summā nopelnītu visvairāk punktu – 853 FINA punkti.

Par nieka diviem punktiem mazāk šoreiz BSK Delfīns audzēknim Daņilam Kuzminam, kurš startējot 100m un 200m brīvajā stilā, nopelnīja 851 FINA punktu. Bet trešais šoreiz Ķekavas NSS audzēknis Kristians Učkuronis (827 punkti).

Kopvērtējumā pēc pieciem aizvadītajiem posmiem Latvijas kausa izcīņas līderis ir Daņila Kuzmins, kurš nopelnījis 310 kopvērtējuma ieskaites punktus. Otro vietu ar 310 punktiem ieņem Kristians Učkuronis, bet trešais ar 210 punktiem Kristaps Čilipāns (Ādažu BJSS).

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija