Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Aparjods: "Pekinā neparādīju pat pusi no tā, ko gribēju"

Aparjods: "Pekinā neparādīju pat pusi no tā, ko gribēju"
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

Kaut arī mājās atgriezies ar olimpisko bronzas medaļu, Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods jaunākajā podkāsta “Ārpus kadra” epizodē neslēpj, ka individuālajās sacensībās neesot parādījis pat pusi no tā snieguma, ko vēlējies.

Tieši Latvijas kamaniņu braucēji parūpējās par delegācijai vienīgo medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs – bronzu komandu stafetē. Individuālajās sacensībās vislabāk klājās Martiņam Botam/Robertam Plūmem, kuriem ceturtā vieta, bet pie piektās tika Aparjods un brāļi Andris un Juris Šici.

Kristers Aparjods savās otrajās olimpiskajās spēlēs līdz pat pēdējam – ceturtajam – braucienam tēmēja uz bronzu, taču paša snieguma dēļ līdz tai aizsniegties neizdevās. “Neslēpšu, ka uz turieni braucu ar vienu domu – izcīnīt kaut ko taustāmu (medaļu – aut.). It kā izdevās (stafetē – aut.), bet lielāks akcents tika likts uz individuālo startu, jo iepriekšējās sezonas bija apliecinājušas, ka tehnika mums ir labā līmenī. Pašam atliek tikai atrast līnijas, sakārtot braucienus un galvu un tikt līdz lejai visātrāk. Sezonas laikā vairākas reizes tiku uz goda pjedestāla, tas arī daudz ko pasaka.”

“Treniņos klājās raibi, bet zināju, ja salikšu savu braucienu pa vietām, tad būs. Tendences bija ļoti labas. Sacensībās ne uz pusi neparādīju no tā, ko gribēju. Ar visu to, pēc trešā brauciena nebiju pārāk tālu no bronzas,” saka Aparjods. “Ceturtajā braucienā gāju uz nelielu risku. Zināju, ka man īsti nesanāk trases lejasdaļa, vēlējos nedaudz noriskēt, un šoreiz tas neatmaksājās. Nostūma mani uz piekto vietu.”

Sportists gan neslēpj, ka izcīnīta bronza stafetē ir zināms atalgojums par aizvadīto četrgadi, kas tiešām neesot bijusi viegla – gan sportiskajā, gan veselības ziņā.

Tāpat podkāstā viesojās Kristera māsa Kendija Aparjode, kura Pekinā arī aizvadīja savas otrās olimpiskās spēles karjerā, ierindojoties 11. vietā. Viņai ceļš uz Ķīnu bija ļoti sarežģīts, jo sezonas laikā tika gūta kājas trauma, un sākotnēji viņas dalība četrgades svarīgākajās sacensībās bija zem jautājuma zīmes.

“Jebkurš sportists uz sacensībām brauc ar domu uzvarēt un izcīnīt medaļu. Šajā situācijā gāju uz maksimumu un centos nobraukt, cik labi vien varu, un uzstādīt rezultātu, uz kādu esmu spējīga, bet man pietrūka braucienu un līdz galam vēl nebiju atguvusi sajūtu,” Kendija atklāj, ka pēc atgriešanas apritē pirms olimpiskajām spēlēm nobraukusi tikai ap astoņiem braucieniem. “Vēl astoņi braucieni bija Pekinā. Kopā 16 braucieni – tas nav nekas. Pirms tam tomēr nebiju braukusi mēnesi.”

“Man jau pašai šķita, ka braucienos viss bija kartībā, bet no malas varēja redzēt, ka biju saspringusi,” norāda sportiste.

Pilnu podkāsta “Ārpus kadra” epizodi ar Aparjodiem iespējams vērot un noklausīties ŠEIT.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-25 16:31, pirms 2 gadiem
Tas būs nākošreiz. Tu esi labs. Tagad tik jāpiestrādā pie visa. Arī tehnikas. Lai super kamana un uzvaras.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-25 16:54, pirms 2 gadiem
Gribēt ir viens...

     [+] [-]

, 2022-02-25 17:57, pirms 2 gadiem
Varēja jau pie sevis paturēt. Parasti mājās palicēji tic, ka sagaidīs pirms starta solīto 100% atdevi.
Cik Palameikai bija šitādi dubļi - 3?