Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Konkurentu zaudējums garantē Kanādas kērlingistiem vietu pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Konkurentu zaudējums garantē Kanādas kērlingistiem vietu pusfinālā
Svena Mišela metieni izšķīra spēles likteni par labu Ķīnas komandai. Foto: EPA/Scanpix

Kārtu pirms Pekinas olimpisko spēļu vīriešu kērlinga regulārā turnīra beigām noskaidrojusies vēl viena pusfināliste. Šodien pat nespēlējot, pusfinālā iekļuva Kanādas kērlingisti, kuri sagaidīja Šveices un Krievijas Olimpiskās komitejas komandas neveiksmi.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

• Pirms turnīra 11. kārtas bija zināmas pirmās pusfināla dalībnieces, par kurām vakar kļuva Zviedrijas un Lielbritānijas komandas. Šajā kārtā spēkiem mērojās divas vēl cerību uz vietu pusfinālā nezaudējušās komandas, Ķīna un Šveice. Pirmie punkti tika gūti otrajā endā, kurā Benuā Švarcs ne vien raidīja akmeni mājas centrā, bet arī nedaudz uz sānu pasita pretinieku akmeni, ļaujot savai komandai izvirzīties vadībā ar 2:0.

• Apmainījušies ar gūtiem punktiem nākamajos endos, piektajā endā Ķīnas komandai izdevās atspēlēt deficītu. Enda izskaņā šveiciešiem nekas cits neatlika, kā sist ārā pretinieku akmeni no mājas, bet nespējot savu akmeni tajā noturēt. Pēdējā akmens izspēlē atlika cerēt uz pretinieku kļūdu, bet Ksjē Ma nospēlēja precīzi, atnesot Ķīnas komandai divus punktus (3:3).

• Komandas cīņu par uzvaru atstāja uz pēdējiem diviem endiem, pirms kuriem rezultāts vēl joprojām bija neizšķirts (4:4). Devītajā endā pēdējā akmens iespēja bija Šveices komandai, šveiciešiem cenšoties šo endu nospēlēt bez punktiem, lai saglabātu iespēju pašiem izšķirt spēles likteni desmitajā endā. Švarcam beigās nekas cits neatlika kā tomēr paņemt punktu, raidot savu pēdējo akmeni mājas centrā, jo izsist mājas beigās divus akmeņus nebija reāli. Desmitajā endā spēles likteni izšķīra divi pagalam neveiksmīgi Svena Mišela metieni. Vispirms viņš nespēja izsist divus pretinieku akmeņus no mājas, bet pēc tam trāpīja pa pašu uzlikto sargu. Ķīnieši salika tuvāk mājas centram trīs akmeņus, ar kuriem pēdējos divos metienos tomēr galā netika Švarcs. Ķīnas komanda desmitajā endā izcīnīja divus punktus, kas deva uzvaru ar 6:5.

• Zaudējumu Lielbritānijas kērlingistiem ar rezultātu 6:8 piedzīvoja Krievijas Olimpiskās komitejas komandas kērlingisti, kas vēl pirms pēdējās kārtas garantēja vietu pusfinālā Kanādas komandai. Kanādieši vairs nevar sasniegt negatīvu bilanci, kamēr šveicieši un krievi - pozitīvu. Abas komandas pārspēja kanādiešus, šodien izcīnītas uzvaras gadījumā saglabājot izredzes uz kanādiešu apsteigšanu. Pēdējā kārtā noskaidrosies pēdējā pusfinālā iekļuvusī komanda. Labākās izredzes ir ASV kērlingistiem, kuriem pēdējā spēlē jātiekas ar pastarīšiem no Dānijas. Vīriešu turnīra pusfināli paredzēti ceturtdien, plkst. 14:05.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 11. kārta

SpēleRezultāts
Ķīna - Šveice6:5
Lielbritānija - KOK8:6
Itālija - Dānija10:3

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Zviedrija (Q)71
2.Lielbritānija (Q)71
3.Kanāda (Q)53
4.ASV44
5.KOK45
5.Ķīna45
7.Itālija35
7.Norvēģija35
7.Šveice35
10.Dānija17

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums