Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Austriete Gasere ar pēdējo lēcienu kļūst par divkārtējo olimpisko čempioni "Big Air"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Austriete Gasere ar pēdējo lēcienu kļūst par divkārtējo olimpisko čempioni "Big Air"
Anna Gasere. Foto: EPA/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs par divkārtējo olimpisko čempioni snovbordā "Big Air" disciplīnā kļuvusi Austrijas snovbordiste Anna Gasere, kas ar sacensību labāko lēcienu trešajā mēģinājumā izrāva uzvaru.

Pekinas olimpiskajās spēlēs šodien atlika noskaidrot pēdējos divus olimpiskos čempionus snovbordā. Vispirms "Big Air" disciplīnā finālsacensības aizvadīja sievietes. Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja slopstailā zeltu izcīnījusī Zoi Sadovski-Sinota no Jaunzēlandes, kuras divu lēcienu summa bija 176.50 punkti. Finālsacensībās iekļuva arī Phjončhanas olimpisko spēļu čempione, Anna Gasere no Austrijas, bet sudraba medaļas laureāte, Džeimija Andersone no ASV, kvalifikācijā palika vien 15. pozīcijā.

• Pirmajā lēcienu kārtā augstvērtīgu rezultātu uzstādīja Anna Gasere, pirmā tiekot pie 90 punktiem. Tuvāko sekotāju, Tesu Koadiju no Austrālijas, austriete pārspēja par pieciem punktiem. Pēdējā savu lēcienu veica Zoi Sadovski-Sinota, un paveica to perfekti, saņemot 93.25 punktus un kļūstot par sacensību līderi.

Otrajā lēcienu kārtā vēl vienu stabilu mēģinājumu veica Gasere, bet tas tika novērtēts ar 86.75 punktiem, kas bija nopietns pieteikums uz medaļu ar 176.75 punktiem summā. Savu lēcienu nespēja nosēdināt Koadija, cīņu par medaļām atliekot uz trešo lēcienu kārtu. Viņas vietu ieņēma japāniete Reira Ivabuči, kura 83.75 punktiem pirmajā mēģinājumā pievienoja 82.25 otrajā. Tikmēr kārtas labāko lēcienu veica Kokomo Murase no Japānas ar 171.50 punktiem summā paceļoties uz otro vietu. Lēcienu vēl izpildīja Sadovski-Sinota, bet tas nebija tik labs kā pirmais, saņemot 83.75 punktus. Ar to gan bija gana, lai pēc diviem lēcieniem ar 177.00 punktiem būtu pirmajā pozīcijā.

• Trešajā lēcienā sportistēm bija jāmaina kāds no lēcieniem vai jāuzlabo kāds no veiktajiem. Protams, grūtāk to bija paveikt sportistēm, kuras izpildīja divus ļoti labus lēcienus. Koadija nenosēdināja arī savu trešo lēcienu, izstājoties no cīņas par augstu vietu. Tādējādi cīņā par medaļām palika vien četras snovbordistes. Ļoti tuvu augstvērtīgam rezultātam bija Ivabuči, bet viņa nenoturēja līdzsvaru, neuzlaboja pirmo mēģinājumu un bija spiesta samierināties ar ceturto vietu. Savu pirmo mēģinājumu vajadzēja uzlabot arī Murasei, bet viņa nespēja uzņemt gana lielu ātrumu, kas beidzās ar zemu lēcienu un sliktu piezemēšanos. Tiesa bronzas godalga japānietei ar 171.50 punktiem summā bija kabatā.

Apņēmības pilna cīnīties par vēl vienu zelta medaļu "Big Air" disciplīnā bija Gasere, kura izvēlējās veikt jaunu lēcienu, ne uzlabot kādu no iepriekšējiem. Viņai to izdevās lieliski nosēdināt, tiesnešiem ieiliekot augstāko atzīmi līdz tam sacensībās - 95.50 punkti. Sadovski-Sinotai nu bija jāpaveic, kas līdzīgs, lai izrautu uzvaru. Viņa riskēja, bet piedzīvoja kritienu, kas ļāva Gaserei kļūt par divkārtēju olimpisko spēļu čempioni "Big Air" disciplīnā, kamēr zeltam slopstailā sudrabu pievienoja Sadovski-Sinota.

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, "Big Air" sievietēm

VietaSportistePunkti
1.A.Gasere (AUT)185.50
2.Z.Sadovski-Sinota (NZL)177.00
3.K.Murase (JPN)171.50
4.R.Ivabuči (JPN)166.00
5.G.Rona (CHN)160.00
6.M.Peperkampa (NED)141.75
7.Ž.Bairda (CAN)130.00
8.L.Blouī (CAN)115.00

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
06.02Slopstails sievietēmSadovski-Sinota (NZL)Marino (USA)Koadija (AUS)
07.02Slopstails vīriešiemParo (CAN)Su (CHN)Makmoriss (CAN)
08.02Paralēlais slaloms sievietēmLedecka (CZE)Ulbinga (AUT)Gotņika (SLO)
08.02Paralēlais slaloms vīriešiemKarls (AUT)Mastņaks (SLO)Vailds (ROC)
09.02Snovborda kross sievietēmDžeikobelisa (USA)Trespo (FRA)Odīna (CAN)
10.02Rampa sievietēmKima (USA)Kasatelē (ESP)S.Tomita (JPN)
10.02Snovborda kross vīriešiemHammerle (AUT)Grondāns (CAN)Visintīns (ITA)
11.02Rampa vīriešiemA.Hirano (JPN)Džeimss (AUS)Šīrers (SUI)
12.02Snovborda kross jauktajām komandāmASVItālijaKanāda
15.02Big Air sievietēmGasere (AUT)Sadovski-Sinota (NZL)Murase (JPN)
15.02Big Air vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums