Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas kērlingisti pieveic Šveici un nostiprinās otrajā vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lielbritānijas kērlingisti pieveic Šveici un nostiprinās otrajā vietā
Brūss Mouats. Foto: AFP/Scanpx

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu kērlinga turnīrā astotās kārtas centrālajā spēlē Lielbritānijas kērlingisti uzvarēja Šveices komandu, bet bez zaudējumiem turnīru turpina zviedri. Tikmēr pie pirmā panākuma izdevās tikt Dānijas komandai.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

• Astotās kārtas centrālā spēle bija starp Šveices un Lielbritānijas kērlingistiem. Pirmie punktu otrajā endā ieguva briti, bet nedaudz rezultatīvāk tiem izdevās nospēlēt ceturtajā endā. Pirms pēdējās metienu sērijas tuvāk mājas centram bija divi Lielbritānijas akmeņi, bet vienu no tiem Benuā Švarcs izsita. Brūss Mouats savu pēdējo akmeni raidīja mājas centrā, izvirzot savu komandu vadībā ar 3:1.

• Sestajā endā šveiciešiem izdevās pēdējo akmeni novietot dziļi mājā, kam priekšā bija Lielbritānijas komandas sargs. Ar sarežģītu metienu Mouats centās šveiciešu akmeni izsist ar vairāku rikošetu palīdzību, bet veiksme nebija viņa sabiedrotā, Šveices komandai nozogot punktu un panākot izlīdzinājumu (3:3). Septītajā endā šveicieši nesagaidīja pretinieku kļūdu, britiem atgūstot vadību (4:3).

•Astotajā endā komandas spēlēja ar vairākiem akmeņiem mājā, bet labās pozīcijās nozagt kādu punktu bija briti, īpaši pēc Mouata metiena, tiekot garām sargiem. Ar labu metienu atbildēja arī Švarcs, ieraidot akmeni mājas centrā. Savu pēdējo akmeni Mouats raidīja spēcīgi, paļaujoties uz rikošetiem. Tā rezultātā mājas pašā centrā nonāca britu komandas akmens. Ko līdzīgu mēģināja izpildīt Švarcs, bet netika klāt pretinieku akmenim. Tādējādi Lielbritānija tika pie punkta, izvirzoties vadībā ar 5:3.

• Devītajā endā briti ar diviem pēdējiem metieniem centās no mājas izsist tuvāk mājas centram esošo pretinieku akmeni, lai iegūtu iespēju nozagt vēl kādu punktu un izšķirt spēles likteni. Pēc šiem metieniem radās situācija, ka Šveices komanda ar pēdējo akmeni varēja gūt pat trīs punktus. Švarca pēdējais metiens nebija tik sekmīgs, bet divus punktus šveicieši nopelnīja, izlīdzinot rezultātu (5:5). Desmitajā endā pēdējā akmens tiesības bija britiem. Šveiciešiem netika dota iespēja nozagt punktu. Šveiciešiem pēdējo akmeni atlika raidīt mājas centrā, ko Švarcs arī izdarīja, bet Mouatam ar pēdējo metienu to vajadzēja izsist. Britam ar to problēmas nebija, Lielbritānijai tiekot pie piektā panākuma turnīrā - 6:5.

Nevainojami turnīrā turpina spēlēt Zviedrijas kērlingisti, kuri ar 7:5 pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Tikmēr Kanāda pārliecinoši ar 7:3 pārspēja vakar pirmo uzvaru izcīnījušos Itālijas kērlingistus. Pēc pirmās uzvaras šodien tiecās Dānijas kērlingisti, kuri aizspēlējās līdz ekstra endam pret Norvēģijas komandu. Visu izšķīra pēdējais metiens, kurā Mikels Krauze nekļūdījās, izsita norvēģu akmenei un atnesa Dānijas komandai uzvaru ar 6:5.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 8. kārta

SpēleRezultāts
Kanāda - Itālija7:3
Dānija - Norvēģija6:5
KOK - Zviedrija5:7
Šveice - Lielbritānija5:6

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Zviedrija60
2.Lielbritānija51
3.Kanāda42
4.KOK33
4.Šveice33
4.ASV33
7.Ķīna24
7.Norvēģija24
9.Dānija15
10.Itālija15

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums