Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vārds ekspertiem: kā Latvijas hokejisti izskatījās pirmajā spēlē Pekinā?

Vārds ekspertiem: kā Latvijas hokejisti izskatījās pirmajā spēlē Pekinā?
Latvijas hokejisti cīņā pret Zviedriju. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Pekinas olimpisko spēļu turnīru sāka ar atzīstamu sniegumu, taču piedzīvoja kārtējo skaisto zaudējumu – 2:3 pret Zviedriju. Portāls Sportacentrs.com uzrunāja hokeja lietpratējus, lai noskaidrotu viņu domas par Latvijas pirmo maču.

Ģirts Ankipāns, bijušais Latvijas izlases hokejists, tagad “Mogo/LSPA” treneris
“Nedrīkst samierināties ar labu zaudējumu. Spēli pārliecinoši kontrolēja zviedri. Gūstot pirmos vārtus, mūsējie pārņēma iniciatīvu, un varēja redzēt, ka Zviedrija pazaudējusi pārliecību un ka tā morāli nav tik spēcīga komanda.
Ir divejāds iespaids. Bez šaubām, ka ir redzamas kļūdas. Visi noraidījumi bija absolūti nevajadzīgi, varētu pat teikt – bērnišķīgi. Īpaši daudz gan zviedriem nedevām, un mačs varēja iegriezties citādāk, ja būtu spēlējuši nedaudz disciplinētāk. Tā kā šoreiz nevajag samierināties ar vēl vienu skaistu zaudējumu. Ir potenciāls, lai mēs uzvarētu šāda līmeņa komandas. Tas ir tas pozitīvais. Teikšu tā: šāds zaudējums pat ir labāk nekā, ja mēs šo maču būtu izvilkuši un visi būtu eiforijā. Ir ļoti labas lietas – vidējā zonā un aizsardzībā spēlējām organizēti un centāmies būt agresīvi. Varbūt zviedri arī tā pazaudēja pārliecību.”

Krišjānis Rēdlihs, kādreizējais Latvijas izlases aizsargs
"Beidzot hokejs – olimpiskajās spēlēs tas ir saldais ēdiens. Latvijas izlases izpildījumā man patika pats spēles sākums, bijām enerģiski un likām zviedriem nedaudz panervozēt. Protams, gribējās, lai mazā rezultāta starpība saglabājas ilgāku laiku. Otrais periods mūsējo izpildījumā, maigi sakot, bija mierīgāks, jo nebija tik agresīvas un zviedri varēja justies komfortablāk. Tomēr kopumā baigie malači! Bija labs vairākums, kaut gan otrajā trešdaļā neizmantojām četru minūšu vairākumu.
Ja vari labi nospēlēt pret zviedriem, tad to vari pret jebkuru pretinieku. Tas pēc pirmās spēles ir nopietns rādītājs. Protams, žēl, ka pēdējās sekundēs neizdevās panākt neizšķirtu. Zviedriem trešajā periodā pret Latvijas izlasi bija liels respekts. To bija patīkami skatīties."

Kā būs piektdien pret Somiju?

Ģirts Ankipāns: “Es somus liktu augstāk par zviedriem. Somija izskatās interesantāka. Zviedru sastāvs gan ir diskutējams. Viņu pirmā maiņa nav tik kreatīva, cik strādīga. Somiem noteikti ir meistarīgāki uzbrucēji. Somija labi pārvalda ripu un kontrolē spēli.”

Krišjānis Rēdlihs: “Pret Somiju varētu būt līdzīgi kā pret Zviedriju – skandināvu skola tomēr. Visi labi slido. Somijai ir ļoti laba piespēļu kvalitāte, tā kā jāuzmanās no tām. Līdz ar to mums jābūt somiem tuvu, nedrīkstam ļaut viņiem iespēlēties, un vienlaikus jāatrod iespējas pašiem iemest vārtus.”

Vai Latvijas hokejisti Pekinā izcīnīs medaļas?

Ģirts Ankipāns: “Par šo turnīru varam diskutēt un runāt, ka, protams, tas nav līmenis un tā ir Eirotūre vai pasaules čempionāts bez NHL spēlētājiem. Tomēr šim turnīram nosaukums ir olimpiskās spēles, un pilnīgi piekrītu, ka noteikti varam ieiet vēsturē. Ja izcīnīsim medaļu, uz tās nebūs rakstīts, ka turnīrā nepiedalījās NHL hokejisti. Viss ir iespējams. Varam atkal atcerēties vāciešus 2018. gadā, kuri bija dažu sekunžu attālumā no olimpiskā zelta. Tā bija parasta komanda, kas visu panāca ar organizētu darbu. Mūsējiem ir laiks to visu sakārtot. Ja paskatās uz vakardienas krievu un šveiciešu spēli, mēs varam cīnīties arī ar šīm komandām. Bet neizdarīsim secinājumus pēc vienas spēles, un apakšgrupas cīņas mierīgi vajag uztvert kā pārbaudes mačus pirms “play-off”. Pa šīm trim spēlēm vajag sagatavot komandu, lai ceturtajā mačā mēs būtu perfekti."

Krišjānis Rēdlihs: “Formāts mums palīdz. Vienalga, kā nospēlējam tagad, jo tik un tā pēc tam ir lielas iespējas tikt līdz galam. Runāšu kā skatītājs: es izbaudīšu katru spēli un, ja spēlēsim kā pret Zviedriju, Phjončhanā redzētais Vācijas scenārijs ir ļoti iespējams. Protams, no skatītāja prizmas gribētos, lai spēlē arī NHL hokejisti, taču, domāju, tāpat ir arī no pašu spēlētāju puses. Nedomāju, ka kāds būtu pret, ja turnīrā piedalītos visi labākie, jo kuru katru dienu pret viņiem neuzspēlēsi. Jā, iespēja tikt pie medaļām mums šobrīd ir lielāka, bet pret NHL džekiem būtu kaifs uzspēlēt, turklāt saprastu, ka arī viņi ir tikai cilvēki.”

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +2 [+] [-]

, 2022-02-10 13:43, pirms 2 gadiem
Paldies par jautājumu kā Latvijas hokejisti izskatījās!Viņi izskatījās labi,sarkanās formās ar uzrakstu Latvija!

     [+] [-]

, 2022-02-10 14:08, pirms 2 gadiem
Es vel neesmu runajis!

     [+] [-]

, 2022-02-10 15:08, pirms 2 gadiem
Katraa gadiijumaa lielaakaa dalla speeleeja labi, patiikami redzeet ka Daarzinsh savos 36 gados nav sliktaakaaks ne pa vienu no jaunajiem.

Lielos vilcienos:

Daarzs, Balinskis, Freibergs, Keenins, Dzierkals, Abols, Daugava - bij vai nu aktiivi vai nu produktiivi.

Vajaakie-
Smirnovs(speeleeja labi, bet nebija "draiva"), Dzerins(taads kokains + dabuuja mulkiigu noraidiijumu), Meija ( it kaa aatrums bij, bet nekaadu produktivitaati neraadija).

Paareejie +/- savaa liimenii

  -4 [+] [-]

, 2022-02-10 15:09, pirms 2 gadiem
Eksperti molodčiki, prieks klausīties! Tomēr gribetos dzirdēt arī Guņas viedokli!

     [+] [-]

, 2022-02-10 15:15, pirms 2 gadiem
Tukša muca tālu skan

  +1 [+] [-]

, 2022-02-10 15:45, pirms 2 gadiem
Freibergs šodien bija lielākais lohs - meklēja kašķi, dabūja noraidījumu, kura rezultātā zaudējām vārtus. Viennozīmīgi ar "-" zīmi.

     [+] [-]

, 2022-02-10 23:24, pirms 2 gadiem
Etukals rakstīja: Freibergs šodien bija lielākais lohs - meklēja kašķi, dabūja noraidījumu, kura rezultātā zaudējām vārtus. Viennozīmīgi ar "-" zīmi.
Tur jau it kā vajadzēja zviedram dot.