Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

SOK: Turpinās daiļslidošanas komandu sacensību juridisko aspektu izvērtējums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SOK: Turpinās daiļslidošanas komandu sacensību juridisko aspektu izvērtējums
Kamila Valijeva. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Joprojām tiek risināti juridiskie jautājumi saistībā ar Pekinas olimpisko spēļu komandu sacensībām daiļslidošanā, kurās triumfēja Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) sportisti, ceturtdien paziņoja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvis.

Sākotnēji medaļu pasniegšanas ceremonija šajā disciplīnā, kur uzvarēja ROC, aiz sevis atstājot ASV un Japānas komandas, bija paredzēta otrdien, bet bez jebkādiem paskaidrojumiem tika atlikta. SOK pārstāvis Marks Edamss preses konferencē Pekinā paziņoja, ka attiecībā uz šo lietu "spekulācijas nekomentēs". Medijos izskanējis, ka apbalvošana atlikta saistībā ar iespējamu pozitīvu dopinga testu ROC komandā.

Edamss atkārtoti norādīja, ka problēma parādījusies "ļoti pēkšņi", un viņš nevarot plašāk komentēt, jo notiekot juridisks process. "Mums pacietīgi jāgaida, kamēr šī lieta atrisināsies," viņš piebilda. "Mēs lūdzam un ceram, ka visi iesaistītie sportisti būs pacietīgi un saprotoši, tomēr tā ir juridiska lieta," sacīja SOK pārstāvis.

"Visi mēģina strādāt pēc iespējas ātrāk visu iesaistīto interesēs. Mēs saprotam, ka cilvēki, jo īpaši sportisti, vēlas, lai tas tiktu atrisināts," Edamss teica.

Pagaidām nav skaidrs, kad un vai notiks medaļu pasniegšanas ceremonija daiļslidošanas komandām, jo pandēmijas laika nosacījumi paredz, ka sportistiem no Ķīnas jādodas prom divu dienu laikā pēc sacensību pabeigšanas. Komandu sacensības daiļslidošanā bija pirmdien.

SOK trešdien paziņoja, ka apbalvošanas ceremonija pārcelta uz nenoteiktu laiku, kamēr notiks konsultācijas ar juristiem un Starptautisko Slidošanas savienību (ISU).

ISU izplatītais paziņojums arī ir ļoti vispārīgs, paužot, ka, "komentējot nesen medijos izskanējušo par daiļslidošanas komandu sacensībām, Starptautiskā Slidošanas savienība nepublisko nekādu informāciju par iespējamiem antidopinga noteikumu pārkāpumu".

"Tas atbilst ISU antidopinga noteikumiem un SOK antidopinga noteikumiem Pekinas 2022. gada spēlēm. Tādēļ ISU pašlaik detalizētākus komentārus nesniegs," norādīja organizācija. Komentārus atteikusi arī Starptautiskā Testēšanas aģentūra, kas atbildīga par analīžu veikšanu.

ROC komandā startēja dueti Anastasija Mišarina/Aleksandrs Gaļļamovs un Viktorija Siņicina/Ņikita Kacalapovs, kā arī Kamila Valijeva un Marks Kondratjuks.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-10 19:28, pirms 2 gadiem
Vatņikiem medaļas neatņems, viss ir ļoti vienkārši, gaida cik lielu koferi ar naudu iedos, viņi par pārējiem ņirgājas un turpina rīt dopingu, ja nemaldos 2018.g.OS arī vienam iedeva diskābeli par dopingu, gandrīz katrās spēlēs kāds dabon diskābeli, un rīt visdrīzāk ar lielu pārsvaru Boļšunovs atkal uzvarēs

     [+] [-]

, 2022-02-10 20:27, pirms 2 gadiem
karlsons13 rakstīja: Vatņikiem medaļas neatņems, viss ir ļoti vienkārši, gaida cik lielu koferi ar naudu iedos, viņi par pārējiem ņirgājas un turpina rīt dopingu, ja nemaldos 2018.g.OS arī vienam iedeva diskābeli par dopingu, gandrīz katrās spēlēs kāds dabon diskābeli, un rīt visdrīzāk ar lielu pārsvaru Boļšunovs atkal uzvarēs
100 % piekrītu!!! krievs bez dopinga nav krievs, tieši tik vienkārši! uzskatu, ka krievi būtu jāizslēdz no visām sporta aktivitātēm, pilnīgi no visām! Vismaz uz 5 gadiem! Dopingkaraļiem NAV vietas sportā!