Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Paro ar uzvaru slopstailā atnes Kanādai pirmo zeltu Pekinā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Paro ar uzvaru slopstailā atnes Kanādai pirmo zeltu Pekinā
Maks Paro. Foto: Reuters/Scanpix

Par jauno olimpisko čempionu snovborda slopstaila discpilīnā kļuvis kanādietis Maks Paro. Pekinas olimpisko spēļu sacensībās viņš vienīgais spēja pārsniegt 90 punktu robežu, aiz sevis atstājot mājinieku cerību Jiminu Su.

Pekinas olimpisko spēļu snovborda sacensības slopstailā vīriem sākās svētdien ar kvalifikāciju, kurā noskaidrojās 12 labākie, kas turpinās sacensības fināla braucienos. Pirms četriem gadiem Phjončhanā uzvarēja Redmonds Džerārds no ASV, bet aiz viņa sīvā cīņā palika kanādieši Maks Paro un Marks Makmoriss. Visiem trim izdevās kvalificēties arī Pekinas olimpisko spēļu finālsacensībām. Kvalifikācijā labāko rezultātu parādīja mājinieks Jimins Su, par savu kombināciju saņemot 86.80 punktus.

• Pirmajā fināla braucienā savu pieteikumu uz cīņu par zeltu pieteica Redmons Džerārds, tiekot pie 83.25 punktiem. Tas palika labākais rezultāts, vēl knapi pāri 80 punktu robežai tiekot itālietim Emiliano Lauci. Džerārdam neizdevās uzlabot savu rezultātu otrajā piegājienā, bet čempiona cienīgu braucienu veica Maks Paro. Viņa sniegumu atzinīgi novērtēja ar 90.96 punktiem, ko konkurentiem būtu ļoti sarežģīti pārspēt. Otro vietu saglabāja Džerārds, bet uz trešo ar 80.85 punktiem pacēlās Marks Makmoriss. Pēdējais otro braucienu veica ķīnietis Jimins Su, kurš veica savu līdz tam labāko kombināciju, tiekot arī attiecīgi novērtēts - 88.70 punkti un tobrīd otrā vieta.

• Latiņa cīņā par medaļām trešajā braucienā bija uzlikta ļoti augsta. No līderiem pirmais startēja Paro, kurš nespēja uzņemt gana lielu ātrumu, lai izpildītu sarežģītus trikus, un atstāja sevis pārspēšanu konkurentu ziņā. Pēc diviem nesekmīgiem mēģinājumiem ļoti tuvu augstvērtīgam rezultātam bija cits kanādietis Sebastians Tutāns, bet viņam neizdevās piezemēt pēdējo lēcienu, kas arī neļāva tikt pie vairāk par 54 punktiem. Labāko trijniekā nespēja atgriezties Lauci, bet Džerārds gāja uz risku jau trases sekciju daļā, kurā pieļāva kļūdas, neuzņēma ātrumu un samierinājās ar iepriekš iegūto rezultātu.

Pēdējais, kurš varēja izjaukt labāko trijnieku bija Makmoriss, kurš startēja pirmspēdējais. Kanādietim izdevās visa ieplānotā programma, tika piezemēti visi triki, kas lēmuma pieņemšanu atstāja tiesnešu ziņā. Par savu programmu viņš saņēma 88.53 punktus, ar ko pietika bronzas godalgai. Nu pēc zelta devās Su, bet viena neliela kļūda piezemējot lēcienu lika samierināties ar sudrabu. Tikmēr par jauno olimpisko čempionu kļuva Maks Paro no Kanādas.

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, slopstails vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.M.Paro (CAN)90.96
2.J.Su (CHN)87.68
3.M.Makmoriss (CAN)88.53
4.R.Džerārds (USA)83.25
5.E.Lauci (ITA)80.01
6.K.Kornings (USA)65.11
7.M.Roislands (NOR)63.33
8.K.Hamada (JPN)59.36

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
06.02Slopstails sievietēmSadovsk-Sinota (NZL)Marino (USA)Koadija (AUS)
07.02Slopstails vīriešiemParo (CAN)Su (CHN)Makmoriss (CAN)
08.02Paralēlais slaloms sievietēm
08.02Paralēlais slaloms vīriešiem
09.02Snovborda kross sievietēm
10.02Rampa sievietēm
10.02Snovborda kross vīriešiem
11.02Rampa vīriešiem
12.02Snovborda kross jauktajām komandām
15.02Big Air sievietēm
15.02Big Air vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums