Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Sadovski-Sinota: "Ceru, ka mani sasniegumi iedvesmos jauniešus"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Sadovski-Sinota: "Ceru, ka mani sasniegumi iedvesmos jauniešus"
Zoi Sadovski-Sinota. Foto: AFP/Scanpix

Pirmā ziemas olimpisko spēļu čempione no Jaunzēlandes, snovbordiste Zoi Sadovski-Sinota, pēc šodien izcīnītās zelta godalgas slopstaila disciplīnā izteica cerību būt paraugam jaunajiem snovbordistiem un lepna, ka parādījusi, uz ko spējīga.

Šobrīd vēl tikai 20 gadus vecā Zoi Sadovski-Sinota olimpiskajās spēlēs debitēja pirms četriem gadiem Phjončhanā, kur slopstaila disciplīnā palika pirmā aiz svītras kvalifikācijā, ieņemot 13. vietu. Krietni labāk viņai veicās "Big Air" disciplīnā, kur tobrīd 16 gadus vecā snovbordiste tika pie bronzas godalgas, kas bija pirmā medaļa Jaunzēlandei ziemas olimpiskajās spēlēs kopš sudraba 1992. gada Albervilā un tikai otrā kopumā. Tajā pašā dienā Jaunzēlandei vēl vienu bronzu frīstaila slēpošanā atnesa Niko Porteos.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā slopstailā Sadovski-Sinota ieņem vien 11. vietu, bet tas tāpēc, ka aizvadījusi tikai vienas sacensības, ierindojoties otrajā vietā. Viņa pērn triumfēja slopstailā pasaules čempionātā, bet šogad - ziemas "X spēlēs". Tāpēc uzvara Pekinā nešķiet tik liels pārsteigums.

Pati snovbordiste gan ir citās domās: "Ja man kāds teiktu, ka es piezemēšos pēdējā braucienā un izcīnīšu zeltu, godīgi, tas šķiet neticami. Es esmu ļoti lepna ar sevi, par to, ko esmu paveikusi šajos četros gados. Esmu lepna šeit būt un parādīt, no kā "kivi" (tā dēvē jaunzēlandiešus) veidoti un ko varu sasniegt. Es ļoti ceru, ka mani sasniegumi iedvesmos jauniešus un jebkuru, kuri kāps uz dēļa, jo mūsu sporta veids ir tik lielisks."

Sadovski-Sinotai būs visas iespējas Pekinā kļūt par olimpisko čempioni arī "Big Air" disciplīnā. Tās kvalifikācija risināsies 14. februārī, bet 15. februārī notiks fināla braucieni. Šajā disciplīnā jaunzēlandiete ir pašreizējā pasaules vicečempione un šī gada "X spēļu" uzvarētāja.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/en/beijing-2022/

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums