Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Šorttrekista Bērziņa treniņus Pekinai skārusi saslimšana ar Covid-19, mērķē uz A finālu

Šorttrekista Bērziņa treniņus Pekinai skārusi saslimšana ar Covid-19, mērķē uz A finālu
Reinis Bērziņš (nr. 71). Foto: EPA/Scanpix

Vien dažas nedēļas pirms debijas olimpiskajās spēlēs Pekinā ar Covid-19 saslima viens no labākajiem Latvijas šorttrekistiem Reinis Bērziņš, taču sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pauž apņēmību cīnīties par pirmo desmitnieku vai A finālu.

Pekinas olimpiskajās spēlēs bez Bērziņa šorttrekā Latviju pārstāvēs arī Roberts Krūzbergs. Bērziņš gan sacentīsies tikai 1500 metru distancē, ko viņš sauc par savu kroņa disciplīnu. Šajā distancē sacensības noritēs 9. februārī.

“Šorttrekā vispār kaut ko ir grūti paredzēt, jo šis sporta veids ir ļoti specifisks. Notikt var jebkas, īpaši spiedienā, ko rada olimpiskās spēles. Domāju, rezultāti tādējādi būs vēl interesantāki. Kaut gan tie būs neparedzami, mērķis, uz ko tiekties, būtu Top10. A fināls būtu vislabāk – tas būtu jau labāko septītnieks. Uz to tiekšos,” savus mērķus debijas olimpiskajās spēlēs atklāj 20 gadus vecais sportists.

Pagājušā gada pavasarī Bērziņš 1500 metros izcīnīja astoto vietu pasaules čempionātā, bet rudenī Pasaules kausa posmā Japānā latvietis bija vienpadsmitais. Viņš norāda, ka pēdējo sezonu laikā tieši šajā disciplīnā izdevies sasniegt stabilākos rezultātus.

“Pirms mēneša bija treniņsacensības ar Nīderlandes izlasi, kas Pekinā noteikti cīnīsies par medaļām. Bija ļoti laba sportiskā forma, cīnījos ar viņiem. Tomēr pirms trim nedēļām saslimu ar Covid-19, tā kā treniņprocess bija saraustīts. Nebija tā, ka nevarēju trenēties – strādāju pie fiziskās sagatavotības, bet bija jāizlaiž ledus treniņi,” atzīst Bērziņš.

“Tas mani apstādināja, bet līdz 9. februārim vēl ir dažas dienas, lai atgūtu formu. Tā tik ātri nepazūd, jo darbs tajā ir ieguldīts liels. Nepieciešams tikai mazliet pieslīpēt, bet, domāju, viss būs kārtībā,” ar Covid-19 Bērziņš neesot slimojis pārāk nopietni un simptomu teju neesot bijis.

Ikdienā Bērziņš trenējas klubā Nīderlandē, kur pulcēti citi talantīgi šorttrekisti. Viņš atklāj, ka izmaksas treniņiem ārzemēs ir ap 10 000 eiro sezonā. Ar finansēm latvietim palīdz ne tikai Latvijas Slidošanas asociācija, bet arī Latvijas Olimpiskā komiteja un Starptautiskā Olimpiskā komiteja, kas piešķīra stipendiju.

“Kad pēc pagājušajām olimpiskajām spēlēm Jelgavā izjuka šorttreka izlases treniņbāze, meklēju iespēju, kur nopietni varētu sagatavoties Pekinai. Nīderlande šorttrekā noteikti ir Top3 Eiropā un valsts, kura olimpiskajās spēlēs domās par medaļām. Man patīk, kā Nīderlande izveidojusi šorttreka un ātrslidošanas sistēmu,” uzskaita Bērziņš.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums