Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: "Sportisti ņem virsroku pār apstākļiem"

Eksperta viedoklis: "Sportisti ņem virsroku pār apstākļiem"
Aigars Fadejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Lai arī iepriekš prognozētās grūtības (karstums, mitrums, smogs) Pekinā patiešām bija, tomēr tas netraucēja sasniegt ļoti augstus rezultātus un rekordus, uzsver eSports.lv vieglatlētikas eksperts Aigars Fadejevs.

"Uzskatu, ka olimpiskās spēles tika noorganizētas ļoti augstā līmenī. Stratēģiski tas Ķīnai bija ļoti svarīgi, jo tā bija valsts publiskā reklāma. Ja agrāk Ķīna asociējās ar komunistisku lielvaru, tad olimpiāde bija kā atspēriena punkts kam jaunam – tagad Ķīna asociējas ar attīstību un modernajām tehnoloģijām. Un nevar nepieminēt milzīgos finansu un cilvēkresursus, kas palīdzēja olimpiādes organizēšanā," iesāk Aigars Fadejevs.

Olimpiskais vicečempions soļošanā norāda uz saviem spilgtākajiem iespaidiem: "Šīs olimpiskās spēles bija ar savām rozīnītēm un lieliskiem sniegumiem: sākot Ar Maiklu Felpsu, kas ir vienkārši unikāls sportists. Protams, fantastiskais Usains Bolts, kurš laboja divus pasaules rekordus un bija līdzautors arī trešajam. Džonsona rekords 200 metros likās kas neaizsniedzams, taču Bolta skrējiens bija fantastika. Es runāju arī ar mūsu rekordistu sprintā Sergeju Inšakovu, kurš uzskata, ka Bolta kapacitāte ir vēl lielāka – tik gara auguma sprinteri parasti neskrien tik ātri kā jamaikietis."

"Jau iepriekš atļāvos prognozēt, ka rezultāti vieglatlētikā būs ļoti augsti. Daudzi atlēti iepriekš uztraucās par karstumu, mitrumu un smogu, kas sagaidīs Pekinā. Protams, tas viss bija, taču ir kāds interesants fakts: gandrīz visās garajās izturības distancēs tika sasniegti augsti rezultāti – pasaules, olimpiskie un nacionālie rekordi. Tas liecina, ka elites atlēti ir iegājuši jau citā attīstības fāzē – kad apstākļi vairs neņem virsroku. Respektīvi, ir atrasti veidi kā pareizi atklimatizēties un uzrādīt maksimāli labu sniegumu. To parādīja gan maratons, gan 20 un 50 km soļojumi," atzīst eSports.lv vieglatlētikas eksperts.

eSports.lv lūdza maratonistam dalīties viedoklī par Latvijas sportistu sasniegto. "Runājot par mūsu sportistu sniegumu, laikam jau sanāca tā, ka mazliet pietrūka tiem atlētiem, no kuriem gaidījām visvairāk. Viktora un viņa trenera kompetencē ir tas, kāpēc pietrūka tās dažas sekundes, lai nomainītu svaru. Katrā ziņā nevajadzētu viņu tiesāt, šī medaļa ir līdzvērtīga uzvarai, jo Viktora sniegums visus šos gadus ir bijis ārkārtīgi stabils. Šķēpmetējiem labs panākums bija tas, ka divi no viņiem tika finālā. Vislielākās uzslavas Aināram Kovalam, kuram finālā izdevās labākais metiens mūžā. Kas notika ar Vadimu? Es uzskatu, ka tas bija sabiedrības spiediens. Arī es zinu, ko nozīmē braukt uz sacensībām kā līderim – tas ir smags pārbaudījums, iekšējā cīņa un saspringums ir tik milzīgs, ka reizēm gadās arī klūdīties. Lielas uzvaras nevar sasniegt nekļūdoties. Iepriecināja arī dāmu basketbola izlase, bet ir vēl kāds pozitīvs fakts: liela daļa no Latvijas atlētiem vēl ir pavisam jauni – tas dod cerību, ka Latvijai būs nākotne daudzos sporta veidos. Cepuri nost arī Māra Štromberga priekšā – vēsturē paliks ieraksts, ka tieši latvietis kļuvis par pirmo olimpisko čempionu jaunā sporta veidā, kas debitē olimpiskajās spēlēs!"

  +4 [+] [-]

, 2008-08-25 02:09, pirms 16 gadiem
35 pasaules rekordi krita un kaut kadi 86, precīzi neatceros, olimpiskie rekordi! tā kā līmenis bija augsts, sportisti sagatavojušies ideāli un rezultāti biaj lieliski!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-08-25 09:36, pirms 16 gadiem
laba olimpiāde - augstvērtīgi sasniegumi, lieliska organizācija...
un acainie komuņagas parādīja patērētājiem no ASV kā jārīko olimpiāde - cilvēku pašatdeve organizācijā un valsts nauda atsver baigo piķi un iedomīgu attieksmi - cik man ir stāstījuši par olimpiādēm ASV, tad tur brīvprātīgie paši neko nerubī, un vienīgais ko var no viņiem dzirdēt, ir lūgums pēc suvenīriem (nozīmītes utt.), amerikāņu brīvprātīgie uzskata ka viņi ir tur lai gūtu pašlabumu, no Ķīnas dzirdējām pretējo...