Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Donovana: "Koreja ir izaicinājums"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Donovana: "Koreja ir izaicinājums"
Enna Donovana, ASV valstsvienības galvenā trenere

"A grupā konkurence bija sīvākā, tomēr tālāk spēku samērs izlīdzinās un domāju, ka ceturtdaļfinālos iekļuva konkurētspējīgas komandas," dienu pirms medaļu cīņu sākuma eSports.lv teica ASV sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenere Enna Donovana.

eSports.lv: Kura no līdzšinējām spēlēm Pekinā bijusi sarežģītākā?
Līdz šim vairumam spēļu bija tikai pārbaudes raksturs, taču tagad sākas nopietnā daļa. Sacensība ar Spāniju bija vissīvākā, jo tā ir ļoti emocionāla komanda. Viņas spēlē emocionāli, ar iedvesmu, mums izdevās tas pats. Līdz šim tā pārliecinoši bijusi mūsu labākā spēle.

eSports.lv: Vai piekrītat, ka A grupā konkurence bija sīvāka?
Tā varētu teikt, jo mūsu, B grupā, bija dažas vājākas komandas. Taču tālāk nejaušību nav un spēku samērs izlīdzinās. Domāju, ka ceturtdaļfinālos iekļuva konkurētspējīgas komandas.

eSports.lv: Uzvarot ceturtdaļfinālā, pretī nāks Krievijas – Spānijas spēles uzvarētājas. Ar kurām labprātāk spēlētu?
Neizvēlos nevienu. Labi, ka ar Krieviju spēlējām „Dimanta bumbā”. Par Austrāliju nekādu pārsteigumu nav, tai vienkārši bija jābūt cīņās par medaļām. Savukārt ar Spāniju bija itin spraiga sacensība. Tagad domājam par Koreju, tālāko skatīsimies pēc tam. Spēlēt ar korejietēm ir izaicinājums, jo viņas spēlē pavisam savādāku, Āzijas stila basketbolu.

eSports.lv: Enn, šīs ir piektās Olimpiskās spēles, kurās piedalāties kā spēlētāja vai trenere. Vai šī ir visu laiku labākā ASV valstsvienība?
Neapšaubāmi, šī ir vistalantīgākā ASV komanda. Spēlētājas ir ļoti motivētas un spējīgas, pat grūti prasīt no viņām ko vairāk, lieliska pieredze!

Par Līzas Leslijas ieguldījumu
Viņas līdzdalība mums veido šīs Olimpiskās spēles par efektīvākajām un ražīgākajām. Šajā vienībā ir tik daudz talanta, Līza viņas koncentrē komandas spēlei un uzvarām. Viņas mantojums ir nenovērtējams.

Noslēdzoties sarunai ar Ennu Donovanu, eSports.lv izmantoja iespēju uzdot dažus jautājumus 2004. gada Atēnu Olimpiādes spēļu čempionai Donai Steilijai (Staley), kura Pekinā debitē valstsvienības treneres statusā.

eSports.lv: Dona, iepriekšējās spēlēs Atēnās piedalījies kā spēlētāja un nesi ASV karogu atklāšanas parādē. Kādas izjūtas ir tagad?
Šajā reizē esmu trenere un cenšos palīdzēt komandai iegūt vēl vienu zelta medaļu. Te talantīgas ir visas, sākot no pirmās līdz divpadsmitajai. Paši esam radījuši šo komandu un, cerams, tas rezultēsies izcīnītā zelta medaļā. Jūtos tuva, jo ar daudzām esmu spēlējusi kopā, tikai netieku pie savām minūtēm laukumā (smejas).

eSports.lv: 2004. gadā Tu kļuvi par pirmo basketbolisti, kas soļoja atklāšanas parādes priekšgalā. Vai Pekinā runāji ar ASV karognesēju Lopesu Lomongu (1500m skrējējs, Sudānas bēglis, kurš ieguvis ASV pilsonību)?
Priecājos, ka Lopess tika pie šīs iespējas nest ASV karogu atklāšanā, īpaši zinot viņa stāstu, nākot no kara postītas zemes un piepildot savu sapni. Viņš savā dzīvē ir pārvarējis daudzus...

Izaicinājumus..
Izaicinājumus. Domāju, viņš bija īstais cilvēks, kuram to darīt. Man pašai lielākā pieredze ir būt šeit kā trenerei, palīdzot ASV basketbolam, pat neesmu bijusi citos pasākumos. Atlikušajās dienās mēģināšu šo to noķert (smaida)!

Turpmāk eSports.lv lasiet intervijas ar trīskārtējo Olimpisko čempioni Līzu Lesliju un Atēnu Olimpiādes spēļu uzvarētāju Daienu Taurasi.

     [+] [-]

, 2008-08-18 17:33, pirms 16 gadiem
Koreja vispār ir kā izaicinājums.
Nekas - nākamajās olimpiskajās spēlēs,
mēs šo izaicinājumu nolauzīsim..

     [+] [-]

, 2008-08-18 17:35, pirms 16 gadiem
Žēl, ka Latvija nav korejas vietā

     [+] [-]

, 2008-08-18 17:38, pirms 16 gadiem
Latvija nakamā EIROPAS ČEMPIONE VEIKSMI

  -3 [+] [-]

, 2008-08-18 18:11, pirms 16 gadiem
es nezinu kaapeec cilveekiem liekas ka latvija tiks uz naakamaam OS, ljoti gribeetos lai es maldiitos, bet manupraat tik daudz sakritiibu kaa shogad veel ljooooti ilgi nebuus un shai meitenju paaudzei OS visdriizaak bija pirmaas un peedeejaas.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-18 18:36, pirms 16 gadiem
heh rakstīja: es nezinu kaapeec cilveekiem liekas ka latvija tiks uz naakamaam OS, ljoti gribeetos lai es maldiitos, bet manupraat tik daudz sakritiibu kaa shogad veel ljooooti ilgi nebuus un shai meitenju paaudzei OS visdriizaak bija pirmaas un peedeejaas.

Vienīgā sakritība bija ļoti veiksmīgā olimpiskā kvalifikācijas turnīra izloze:
savā un blakus grupā bija tikai 1 spēcīga komanda, lai arī ar Japānu viegli negāja.
Viss pārējais tika izcīnīts pašu rokām..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja