Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Spānijas Lanerass triumfē punktu braucienā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Spānijas Lanerass triumfē punktu braucienā
Huans Lanerass
Foto: AFP

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs sadalīts medaļu komplekts treka riteņbraukšanā aizraujošajā punktu braucienā. Pirmo vietu izcīnīja Spānijas sportists Huans Lanerass.

Sacensību sākumā priekšplānā izvirzījās amerikānis Robijs Lea, kurš uzvarēja vienu staprfinišu (pieci punkti), kā arī apsteidza visus dalībniekus par apli (20 punkti), nopelnot kopumā 25 punktus. Iespējams, Lea varētu arī pacīnīties par kādu no medaļām, taču kādā brīdī īsti nesaprotamu iemeslu dēļ viņš izstājās, un viss būtībā sākās no jauna, jo citi nekādus dižos punktus nebija ievākuši.

Protams, radās jauni uzbrukumi un drīzumā atrāvienā devās piecu riteņbraucēju grupiņa, kas savāca pāris starpfiniša punktus, kā arī katrs pa 20 punktiem par konkurentu apdzīšanu par apli. Īpaši aktīvi bija vācietis Rodžers Kluge un austrālietis Kamerons Maijers. Vēlāk citā uzbrukumā īstajā laikā daudz punktu iekrāja spānis Lanerass un arī brits Kriss Ņūtons, pārņemot vadību kopvērtējumā.

Lanerass pastrādāja arī nākamajos pāris starpfinišos un vēl pirms finiša nodrošināja sev pirmo vietu un zeltu. Sudrabs vācietim Klugem, bet bronza Lielbritānijas pārstāvim Ņūtonam.

Pekinas olimpiskās spēles

Punktu brauciens vīriešiem treka riteņbraukšanā

VietaSportistsValstsPunkti
1. H.Lanerass Spānija 60
2. R.Kluge Vācija 58
3. K.Ņūtons Liebritānija 56
4. K.Maijers Austrālija 36
5. V.Kirijenka Baltkrievija 34
6. D.Kreucfelds Dānija 29
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-08-16 14:22, pirms 16 gadiem
Autor, pieliec vienu "s" uzvārda beigās un noņem vienu "l" sākumā, būs pareizāk. Vai arī vārdu raksti oriģinālā - Juan.

     [+] [-]

, 2008-08-16 14:43, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: nezināju, ka Ķīna ir favorītu vidū šajā braucienā. Interesanti.

ja speles notiek pekina tad kiina ir favoriite visur.