Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Ķīniete Lei uzvar svarcelšanā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ķīniete Lei uzvar svarcelšanā
Cao Lei
Foto: AFP

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs sadalīts sestais no septiņiem medaļu komplektiem sieviešu svarcelšanā. Un ceturtais zelts palicis Ķīnas rokās, jo svara kategorijā līdz 75 kilogramiem uzvarējusi Cao Lei.

Lei bija arī šo sacensību galvenā favorīte. Lei ir gan 2006., gan 2007. gada pasaules čempione šajā svara kategorijā un tagad pievienojusi arī olimpiskās čempiones titulu. Šīs dienas sacensībās Lei uzrāva 128 kilogramus, kas jau bija par deviņiem kilogramiem vairāk nekā tuvākajai sekotājai. Arī grūšanā Lei pacēla vissmagāko svara stieni (154 kilogramus), un pārliecinoši uzvarēja, pie tam ar jaunu olimpisko rekordu - summā 266 kilogrami.

Otro vietu izcīnīja Kazahstānas svarcēlāja Alla Važeņina, bet trešo krieviete Nadežda Jevstuhina.

Rīt Pekinā tiks sadalīts pēdējais medaļu komplekts svarcelšanā sievietēm. Notiks sacensības vissmagākajā svara kategorijā - virs 75 kilogramiem.

Pekinas olimpiskās spēles

Svarcelšana sievietēm svara kategorijā līdz 75 kilogramiem

VietaSportisteValstsSumma (kg)
1. C.Lei Ķīna 282
2. A.Važeņina Kazahstāna 266
3. N.Jevstuhina Krievija 264
4. I.Kuļeša Baltkrievija 255
5. L.Valentina Spānija 250
6. D.Aguirre Meksika 245
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-15 12:46, pirms 16 gadiem
nu jāām...Ķīna joprojām dod pa uguņiem;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-08-15 12:56, pirms 16 gadiem
nau jau par daudz?

  +1 [+] [-]

, 2008-08-15 12:56, pirms 16 gadiem
tie gan ir ritīgie
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-08-15 13:04, pirms 16 gadiem
Raadiija vakar reportaazhu par kruto Kjiinas gargabalnieku treneri, kas savas audzeeknes esot stundaam ilgi daudziijis ar trubaam un ja nav klausiijushas, tad veel ieduuris liidz kaulam shprici un adatu aplauzis Tas nedod tiesiibas shaubiities par visu Kjiinas atleetu treninjmetodeem, daudzi tieshaam ir izcili atleeti un sagatavojushies vinji ir patieshaam godam, bet shitaada informaacija liek paardomaat veelreiz: vai vienmeer ir veerts uzvareet pa katru cenu? Lai man piedod Lei kundze, ka shis nesmukais komentaars traapiijaas tieshi zem raksta par vinjas uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-15 13:10, pirms 16 gadiem
fish rakstīja: man jau tas sāk likties aizdomīgi sakat ko gribat


Amerikaaniem ir veel vairaak medalu, tas neliekas aizdomiigi? Kaapeec kaa uzreiz Kiina ieguust kaadu medalu esportaa uzreiz tik izteikti negatiiva attieksme.Visi rij, taapeec nevajag te kiinieshiem braukt augumaa.

  -1 [+] [-]

, 2008-08-15 13:26, pirms 16 gadiem
iisteniibaa sports ir palicis par ljoti labu biznesu, jau liek vairaak aizdomaaties par shovbiznesu, ja taa aizdomaajaas, pat ja to dopingu neaizliektu buutu interesantaak, jo publika gaida rekordu paarsniekshanu un uutt...diemzjeel tas taa ir... pats esmu sportists un lietoju atljautos stimulaatorus...citreiz arii nee....

     [+] [-]

, 2008-08-15 13:27, pirms 16 gadiem
Grave rakstīja: Amerikaaniem ir veel vairaak medalu, tas neliekas aizdomiigi? Kaapeec kaa uzreiz Kiina ieguust kaadu medalu esportaa uzreiz tik izteikti negatiiva attieksme.Visi rij, taapeec nevajag te kiinieshiem braukt augumaa.


Tāpēc, ka daudzi šie atlēti mokās treniņos bez jeb kāda gandarījuma, tikai tāpēc, ka valstij vajag medaļas. Atrauj no ģimenes 10 gadu vecumā un tad dresē (nevis trenē). Tā tas ir ļoti daudziem, to pat neviens īsti neslēpj. Sporot vajadzētu savam priekam, kā tas ir attīstītajās valstīs.

     [+] [-]

, 2008-08-15 13:30, pirms 16 gadiem
M rakstīja: Raadiija vakar reportaazhu par kruto Kjiinas gargabalnieku treneri, kas savas audzeeknes esot stundaam ilgi daudziijis ar trubaam un ja nav klausiijushas, tad veel ieduuris liidz kaulam shprici un adatu aplauzis Tas nedod tiesiibas shaubiities par visu Kjiinas atleetu treninjmetodeem, daudzi tieshaam ir izcili atleeti un sagatavojushies vinji ir patieshaam godam, bet shitaada informaacija liek paardomaat veelreiz: vai vienmeer ir veerts uzvareet pa katru cenu? Lai man piedod Lei kundze, ka shis nesmukais komentaars traapiijaas tieshi zem raksta par vinjas uzvaru.

pa kuru raadiija?

     [+] [-]

, 2008-08-15 13:31, pirms 16 gadiem
fish rakstīja: man jau tas sāk likties aizdomīgi sakat ko gribat

tas bija gaidaams ka kiina njems visu peec kaartas ... tgad liek domaat ka tik kkaads monstrs kiinie6iem nav dabuuts +105 kategorijaa

     [+] [-]

, 2008-08-15 13:37, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Tāpēc, ka daudzi šie atlēti mokās treniņos bez jeb kāda gandarījuma, tikai tāpēc, ka valstij vajag medaļas. Atrauj no ģimenes 10 gadu vecumā un tad dresē (nevis trenē). Tā tas ir ļoti daudziem, to pat neviens īsti neslēpj. Sporot vajadzētu savam priekam, kā tas ir attīstītajās valstīs.


Savam priekam, sasmiidinaaja. Profesionaalais sports nekur vairs nav savam priekam, bet smags, pat paarcilveecisks darbs jebkuraa pasaules malaa. Mees vairs nedziivojam 20. gs. saakumaa, kad savam priekam aizbrauca uz pirmajaam olimpiaadeem, taa visa ir nezheeliiga mashhineerija jebkuraa pasaules malaa, naivais civleecinsh.

  -1 [+] [-]

, 2008-08-15 13:40, pirms 16 gadiem
Grave rakstīja: Savam priekam, sasmiidinaaja. Profesionaalais sports nekur vairs nav savam priekam, bet smags, pat paarcilveecisks darbs jebkuraa pasaules malaa. Mees vairs nedziivojam 20. gs. saakumaa, kad savam priekam aizbrauca uz pirmajaam olimpiaadeem, taa visa ir nezheeliiga mashhineerija jebkuraa pasaules malaa, naivais civleecinsh.



Nerunā muļķības, attīstītajās valstīs atlēti saņem arī lielu naudu pat to, ka ir tik labi. Tas pats Felpss no sponsoriem gadā apmēram 5 miljonus pelna. Nez ko šie ķīniešu atlēti saņem.

     [+] [-]

, 2008-08-15 13:59, pirms 16 gadiem
Erviins rakstīja: pa kuru raadiija?

Vaacieshi raadiija, kanaalu vairs neatceros, zdf laikam...

     [+] [-]

, 2008-08-15 14:00, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Tāpēc, ka daudzi šie atlēti mokās treniņos bez jeb kāda gandarījuma, tikai tāpēc, ka valstij vajag medaļas. Atrauj no ģimenes 10 gadu vecumā un tad dresē (nevis trenē). Tā tas ir ļoti daudziem, to pat neviens īsti neslēpj. Sporot vajadzētu savam priekam, kā tas ir attīstītajās valstīs.

Tu pats savām acīm esi redzējis kā notiek viņu treniņi, tev ir pierādijumi, ka bērnus atņem no ģimenēm? Ne sūda no tā visa tev nav, vienkārši kautkādas baumas saklausijies un viss.

     [+] [-]

, 2008-08-15 14:22, pirms 16 gadiem
Chikotilo rakstīja: Tu pats savām acīm esi redzējis kā notiek viņu treniņi, tev ir pierādijumi, ka bērnus atņem no ģimenēm? Ne sūda no tā visa tev nav, vienkārši kautkādas baumas saklausijies un viss.


Vajag vairāk dokumentālo kino skatīties, nevis degunu urbināt. Paši atlēti vēl saka "Nu jau jau partijai vajag, tad tur neko nevar mainīt"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja