Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Latvijas paralimpieši sveic savu čempionu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

8.septembrī ap pulksten 20:00 (pēc Pekinas laika) Latvijas sportists Aigars Apinis Pekinas paralimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu diska mešanā. Pēc apbalvošanas ceremonijas olimpiskajā ciematā, kur apmetusies Latvijas delegācija, čempionu sirsnīgi sagaidīja viņa komandas biedri. Kā tas notika, mums aprakstīja džudo treneris Andris Pimenovs.

"Labdien! Es pats diemžēl nebiju stadionā. Paldies sēdvolejbola trenerim Kristapam Kotānam, kurš burtiski izlauzās līdz apbalvošanas ceremonijas vietai un ar mobilo telefonu uztaisīja unikālas bildes par Aigara apbalvošanu.

"Lai slava tam, lai slava tam, tam mūsu Aigaram....", ar šādiem dziesmas vārdiem Latvijas Paralimpiskā vienība olimpiskajā ciematā sagaidīja Pekinas (Beijing) paralimpisko spēļu čempionu diska mešanā, zelta medaļas ieguvēju Aigaru Apini. Aigaram tā ir jau ceturtā paralimpiskā medaļa (zelts Atēnās un Pekinā, kā arī divas bronzas medaļas Sidnejā).

Daļa mūsu paralimpiešu televīzijas tiešraidē kopā ar 90 tūkstošiem skatītāju, kas klātienē atradās "putna ligzdā" jeb vieglatlētikas stadionā, vēroja, kā mazās Latvijas Valsts karogs, par godu tās lielajam dēlam – paralimpisko spēļu čempionam, uzvijās mastā. Lepnums, prieks, balta skaudība un klusa cerība, ka vēl kādam no mūsējiem veiksies, caurstrāvoja paralimpiešus, kad sēdratiņos parādījās Aigars ar lielo zelta medaļu kaklā.

Dziesmā suminot Aigaru, sava slavas artava tika ratiņu stūmējam – čempiona trenerim Aldim Šūpulniekam. Nedaudz vēlāk siltus pateicības vārdus gaviļnieks veltīja paralimpiskās vienības fizioterapeitei Guntai Ozoliņai.

Paralimpiskās vienības vadītājs Valdis Nagobads izveda Aigaru cauri goda alejai, kuru izveidoja sēdvolejbola meitenes un pārējie olimpieši. Pēc tam kārta bija arī uzvarētāja trenerim Aldim.

"Ģimenes bildes" tapšanas laikā ķīniešu voluntieri pasniedza Aigaram nezin kur sarūpētu ziedu pušķi. Tad tapa vesela sērija piemiņas fotogrāfiju, jo katrs paralimpietis vēlējās iedot buču vai paspiest roku Aigaram. Vēlāk komandas pārstāvju sapulces laikā Valdis Nagobads pasniedza Aigaram Latvijas Bankas sudraba piemiņas medaļu ar Latvijas Valsts simboliku.

Šos skaistos mirkļus īsi aprakstīja un fotogrāfijās nofiksēja Andris Pimenovs."

eSports.lv piebilde: Ārkārtīgi liela pateicība Pimenova kungam, kurš līdz 4:00 rītā (pēc Pekinas laika) turpināja mums sūtīt attēlus no savas fotoreportāžas!

Foto skatīt ŠEIT

  +1 [+] [-]

, 2008-09-09 07:26, pirms 16 gadiem
Malacis!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-09 08:38, pirms 16 gadiem
Kārtējais pierādījums tam, ka ar gribasspēku, mērķtiecīgu rīcību un ticību sev var pārvarēt jebkurus šķēršļus. No sirds apsveicu ar panākumu! Un lai izdodas arī turpmāk!

     [+] [-]

, 2008-09-09 10:17, pirms 16 gadiem
Patiesi apsveicu !!! Ir liels gods mazajai Latvijai ! Visu cieņu !