Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Tautietes no Azerbaidžānas sagādā ASV 3x3 izlasei otro zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Tautietes no Azerbaidžānas sagādā ASV 3x3 izlasei otro zaudējumu
Tifānija Heiza. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrs sievietēm neveiksmīgi turpina ritēt olimpiskajai čempionei, ASV izlasei. Amerikānietes šodien nespēja pieveikt Azerbaidžānas izlasi. Tikmēr pēc divām spēļu kārtām turnīra vadībā ir Kanādas un Spānijas izlases.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm par otro uzvaru divās spēlēs dienas ievadā cīnījās Kanādas un Ķīnas basketbolistes. Kanādietes spēli sāka ar sekmīgu tālmetienu un caurgājienu, kas deva 3:0 vadību. Kanādietes divās ar pusi minūtēs trāpīja trīs tālmetienus, izvirzoties vadībā ar 8:4. Mišele Plofī turpināja vilkt kanādietes uz priekšu, kamēr ķīnietes nespēja pretinieces fiziski tā nospiest kā to izdarīja vakar ar francūzietēm.

• Sākoties pēdējām četrām minūtēm spēlē Žitina Žana realizēja tālmetienu ar sodu, sadeldējot deficītu līdz sešiem punktiem, bet Plofī ar soda metieniem atspēlēja zaudēto. Kanādietes pretinieces nedomāja pielaist klāt, novedot spēli līdz otrajai uzvarai šajā turnīrā - 21:11. Mišele Plofī guva septiņus punktus, tikpat arī Peidža Krozona. Ķīnas komandā ar pieciem punktiem rezultatīvākā bija Minlina Čena.

• Dienas noslēgumā ASV basketbolistes tikās ar Azerbaidžānas izlasi, kuru gan pārstāv trīs amerikāņu izcelsmes spēlētājas. Pirmā minūte aizritēja Azerbaidžānas komandas zīmē, tai izvirzoties vadībā ar 3:1. Tifānija Heiza bija galvenais ierocis uzbrukumā, ar tālmetienu panākot 7:4. ASV izlase izlīdzināja spēli un arī rezultātu, spēles vidū tam esot 10:10.

• Pirmās nākamo izrāvienu veica Azerbaidžānas basketbolistes, trāpot no distances un veicot labu izspēli uz groza apakšu. ASV izlasei vajadzēja laiku, lai atgūtu šos trīs punktus, bet tas tika izdarīts. Dārsija Hembija atzīmējās ar divu punktu gājienu, dodot ASV izlasei līdz tam lielāko pārsvaru spēlē (15:13). Nu jau Azerbaidžānas izlase metās atspēlēties, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (15:15). Arī pēdējā minūte sākās ar neizšķirtu rezultātu, kas tāds palika līdz pēdējam uzbrukumam, kas piederēja Azerbaidžānai. ASV basketbolistes viegli izlaida Heizu uz grozu, kura savu izdevību pārvērta uzvaras punktā. Sekoja vēl divi soda metieni, Azerbaidžānai uzvarot spēli ar 20:17. Tifānija Heiza gua 11 punktus, kamēr ASV izlasē labākā ar septiņiem bija Dārsija Hembija.

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 31. jūlijs

SpēleRezultāts
Vācija - Austrālija19:21
Kanāda - Ķīna21:11
Francija - Spānija12:17
ASV - Azerbaidžāna17:20

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VKomandaSUZGP
1.Kanāda22043
2.Spānija22035
3.Azerbaidžāna21136
4.Austrālija21135
5.Vācija21136
6.Ķīna21132
7.Francija20231
8.ASV20230

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle