Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Marejs pārī ar Evansu izglābjas divos supertaibreikos un turpina karjeru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Marejs pārī ar Evansu izglābjas divos supertaibreikos un turpina karjeru
Daniels Evanss un Endijs Marejs pēc dramatiskas uzvaras Parīzes olimpisko spēļu dubultspēļu turnīra otrajā kārtā. Foto: Claudia Greco/Reuters/Scanpix

Tenisista karjeru Parīzes olimpiskajās spēlēs noslēgs viens no visu laiku spožākajiem britu tenisistiem Endijs Marejs, kurš šajā olimpiskajā turnīrā pārī ar Danielu Evansu piedalās dubultspēļu sacensībās.

Iespaidīgu panākumu abi izcīnīja pirmajā kārtā, ar 2:6, 7:6 (5), 11:9 pieveicot japāņus Taro Danielu un Keju Nišikori. Otrajā setā Marejs un Evanss divreiz iedzina breika deficītu, bet trešajā setā jeb supertaibreikā nokļuva iedzinējos ar 3:8 un 4:9, šķietami karājoties mata galā. Tomēr abi atspēlēja piecas (!) mačbumbas pēc kārtas, kauju noslēdzot ar uzvarētām septiņām izspēlēm pēc kārtas.

Vakar Marejs un Evanss spēkojās pret beļģiem Sanderu Žilu un Joranu Vlīgenu. Briti bija pārāki (6:3) pirmajā setā, bet otrā seta taibreikā neizmantoja divas mačbumbas un piekāpās ar 8:10. Supertaibreiku labāk iesāka Marejs un Evanss, tomēr pēcāk priekšgalā tika Beļģijas pāris, panākot 9:7. Arī šoreiz Marejam un Evansam izdevās atspēlēt mačbumbas un pēcāk uzvarēt ar 11:9.

Ceturtdaļfinālā Evanss un Marejs spēlēs pret amerikāņu Teilora Frica un Tomija Pola un nīderlandiešu Robina Hāses un Žala-Žuljena Rožera dueļa uzvarētāju.

2012. gada olimpiskajās spēlēs Marejs Vimbldonas kortos triumfēja gan vienspēļu, gan dubultspēļu sacensībās, bet pēc četriem gadiem Riodežaneiro viņam zelts vienspēlēs. Skotam arī trīs triumfi "Grand Slam" sacensībās.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle