Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Parīze pārdevusi 90% biļešu, atklāšanas skatītāju skaitu samazinās uz pusi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Parīze pārdevusi 90% biļešu, atklāšanas skatītāju skaitu samazinās uz pusi
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija 26. jūlijā norisināsies Sēnas upes krastos. Sākotnēji bija plānots, ka to varēs apmeklēt 600 tūkstoši skatītāju, bet tagad skaits samazināts uz pusi, paudis Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

Ierasts, ka olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas norisinās stadionos, bet Parīze būs pirmais izņēmums. Sportisti dosies sešus kilometrus garā parādē pa Sēnas upi, bet abos krastos būs izvietoti skatītāji. Lai varētu vērot atklāšanas ceremoniju, vajadzēs iziet vairākas drošības pārbaudes.

Žeralds Darmanēns, Francijas iekšlietu ministrs, norādījis, ka nācies atteikties no sākotnējās ieceres par 600 tūkstošiem skatītāju, un jaunais plāns paredz, ka atklāšanas ceremoniju varēs apmeklēt 300 tūkstoši.

Pirms mēneša Francijas prezidents Emanuēls Makrons norādīja, ka varas iestādes ir gatavas atteikties no atklāšanas ceremonijas Sēnas upē, ja tas būs pārāk liels izaicinājums pasākuma drošībai.

"Gribam, lai olimpiskās spēles būtu atvērtas, lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu piedzīvot atklāšanas ceremonijas sajūsmu. Tās rīkošana pilsētas centrā ir pierādījums. Jau gadu strādājam, lai tas būtu iespējams. Ikviena ēka, kas atrodas sešu kilometru garajā ceļā, ir izpētīta. Esam droši, ka varam to paveikt drošā vidē," pauda orgkomitejas ģenerāldirektors Etjēns Tobuā, kurš savulaik startējis olimpiskajās spēlēs kā badmintonists.

Tobuā arī noraidīja pārmetumus par pārlieku dārgajām biļetēm. "Esam pārdevuši 90%, tāpēc esam komfortabli par izvēlētajām biļešu cenām. Bija vairāk kā miljons biļešu, kas maksāja 24 eiro. Bija vairāk kā četri miljoni biļešu, kas maksāja 50 eiro vai mazāk. Viss ir kārtībā," pauda Tobuā. Taču, piemēram, uz olimpisko futbola turnīru neesot pārdotas vairāk par miljonu biļešu.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/olympics...
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-31 21:50, pirms 5 mēnešiem
Parīzē pat ar vislielākajiem ierobežojumiem un drošības kontroli nekad nevar justies drošs... par daudz tur "jaunfrancūžu", lai varētu justies droši...

     [+] [-]

, 2024-01-31 23:38, pirms 5 mēnešiem
Uz atklāšanu monitoreju biletes kops tās paradijās, zem 1k ta ari neredzeju.
Uz basiti gan ir pa 50, un paldies dievam basketa speles bus Lillē