Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Nigērijas dopinga problēmas turpinās: pirms pirmās cīņas diskvalificēta boksere

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nigērijas dopinga problēmas turpinās: pirms pirmās cīņas diskvalificēta boksere
Sintija Ogunsemilore. Foto: 2023 IOC / Dominique Daher

Nigērijas boksere Sintija Ogunsemilore, kura šogad kļuva par Āfrikas čempioni, pozitīvu dopinga analīžu dēļ diskvalificēta no Parīzes olimpiskajām spēlēm vēl pirms savas pirmās cīņas aizvadīšanas.

25. jūlijā ņemtajā paraugā Sintijas Ogunsemilores ķermenī tika atrasta aizliegtās vielas furosemīda klātbūtne. Tas ir diurētiķis, kas samazina ūdens absorbciju, kā arī darbojas kā maskējošā viela.

Nigērijas boksere var iesniegt apelāciju, taču viņas olimpiskā debija svara kategorijā līdz 60 kilogramiem bija paredzēta pirmdien, tādējādi apelācijas lēmums nāktu tikai pēc tam.

22 gadus vecā Ogunsemilore šogad kļuva par Āfrikas čempioni, bet 2022. gada Nāciju sadraudzības spēlēs Birmingemā viņa ieguva bronzu.

Arī Tokijas olimpiskajās spēlēs Nigērijas delegācijā bija dopinga diskvalifikācija – pozitīvas analīzes tika veiktas sprinterei Blesingai Okagbarei. Viņai par augšanas hormona izmantošanu tika piespriesta 11 gadu diskvalifikācija.

Pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm bija bažas, ka Nigērijas sportistiem varētu nākties startēt zem neitrālā karoga, jo Pasaules antidopinga aģentūra (Wada) pauda bažas par Nigērijas Antidopinga aģentūras noteikumu neievērošanu. Lieta nonākusi Sporta arbitrāžas tiesā.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...