Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Latviešu konkurentu duelī Humana-Paradesa/Vilkersone pieveic paragvajietes

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latviešu konkurentu duelī Humana-Paradesa/Vilkersone pieveic paragvajietes
Melisa Humana-Paredesa un Brendija Vilkersone. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm pirmo uzvaru D grupā izcīnījušas kanādietes Melisa Humana-Paredesa un Brendija Vilkersone, kuras pieveica Latvijas dueta nākamās pretinieces no Paragvajas.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm šodien cīņā iesaistījās D grupas komandas, starp kurām ir arī Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova. Pirms latviešu pirmās spēles laukumā devās otras divas šīs grupas komandas, sacenšoties kanādietēm Melisai Humanai-Paredesai/Brendijai Vilkersonei un Paragvajas pludmales volejbolistēm Žulianai Poleti/Mišelai Šaronai Valientei Amarilai.

• Spēli Paragvajas duets sāka apņēmīgi un turējās minimālā vadībā. Seta vidū izlūkošana beidzās, Humanai-Paradesai atspēlējot vairākas bumbas aizsardzībā un panākot 12:8. Pēc tehniskā pārtraukuma ar divu eisu palīdzību Paragvajas duets atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Kanādietes paņēma pārtraukumu, ieslēdza aizsardzību un izšķīra pirmā seta likteni par labu sev (21:16).

• Otrā seta sākumā ļoti labi aizsardzībā turpināja spēlēt Humana-Paradesa, uzreiz dodot savam duetam trīs punktu pārsvaru. Paragvajietes paņēma pārtraukumu, tika pie punkta, bet pēc tam sekoja Vilkersones eiss un izprovocēta kļūda pretiniecēm pie tīkla (6:1). Ar eisu atzīmējās arī Humana-Paradesa, turpinot kanādiešu izrāvienu. Paragvajas duetam pirmajā setā redzētā degsme sāka strauji pazust līdz ar rezultāta starpība augšanu. Dodoties tehniskajā pārtraukumā Kanādas duets bija vadībā ar 16:5. Seta beigas bija tikai formalitāte, kurā kanādietes pieļāva vairākas kļūdas, bet Humana-Paradesa un Vilkersone olimpisko turnīru tāpat sāka ar uzvaru - 2:0 (21:16, 21:12). \

• F grupā vietējos līdzjutējus iepriecināja Lezana Plasete un Aleksija Rišāra, kuras spēlēja pret Vācijas pludmales volejbola leģendu Lauru Ludvigu un viņas partneri Luisu Lipmanu. Francūzietes dominēja pirmajā setā, izvirzoties vadībā ar 8:3. Vācietes seta gaitā tuvāk par divu punktu deficītam netika, bet seta galotnē jau atkal izrāvienu veica Francijas duets (21:14). Arī visu otro setu Vācijasa duets atradās iedzinējos, bet pamanījās tikt pie setbumbas pie 20:19. Tiesa nākamos trīs punktus paņēma francūzietes, svinot uzvaru ar 2-0 (21:14, 22:20).

• B grupas līderu godu izspēlēja Kristena Nasa/Tarīna Klota no ASV un Mariafe Artačo del Solara/Talikva Klensija no Austrālijas. ASV duetam padevās labs nogrieznis pirmajā setā, kas palīdzēja izvirzīties vadībā ar 8:5. Austrālietes paņēma pārtraukumu, nomierinājās un veica atbildes izrāvienu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (10:10). Pēc tehniskā pārtraukuma sekoja vēl viens izrāviens ASV dueta izpildījumā, tiekot pie punktiem nedaudz arī ar veiksmes palīdzību. Turpinājumā ASV pludmales volejbolistes labi spēlēja pie pretinieču serves, nokārtojot uzvaru pirmajā setā ar 21:16.

• Arī otro setu labāk sāka amerikānietes, jau pie 4:2 liekot pretiniecēm ņemt pārtraukumu. Pēc tā Nasa labi nospēlēja aizsardzībā, bet pēc garākas izspēless kļūdījās Artačo del Solara. Nasai radās problēmas ar spēli tuvu tīklam, kas palīdzēja austrālietēm atspēlēties. Tas gan ilgi tā nepalika, jo Nasa ar tīkla palīdzību tika pie eisa, atjaunojot trīs punktu pārsvaru (8:5). Austrālietēm bija problēmas ar uzbrukumu realizāciju arī pēc tehniskā pārtraukuma, Nasai un Klotai turoties drošā četru punktu vadībā. Nasa vēl tika pie eisa ar tīkla palīdzību, kas iezīmēja cīņas beigas. Arī Artačo del Solara atzīmējās ar diviem eisiem, bet deficīts bija pārāk liels, amerikānietēm izcīnot otro uzvaru ar 2-0 (21:16, 21:16).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm

GrupaSpēleRezultāts
B grupaSjue/Sja (CHN) - Benslija/Bukoveca (CAN)2:0 (21:15; 21:19)
F grupaHuberli/Brunere (SUI) - Alvaresa/Moreno (ESP)2-0 (21:12; 21:19)
D grupaHumana-Paredesa/Vilkersone (CAN) - Poleti/Valiente Amarila (PAR)2:0 (21:16; 21:12)
D grupaGraudiņa/Samoilova (LAT) - Verže-Deprē/Bebnere (SUI)0-2 (15:21; 14:21)
F grupaPlaseta/Rišāra (FRA) - Ludviga/Lipmana (GER)2-0 (21:14; 22:20)
B grupaNasa/Klota (USA) - Artačo del Solara/Klensija (AUS)2-0 (21:16; 21:16)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-29 17:06, pirms 2 mēnešiem
Ui, cik knapi tērpi kanādietēm...