Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Zinu, ka esmu daudz labāka nekā parādīju šajās 40 minūtēs"

Rolands Eliņš

Graudiņa: "Zinu, ka esmu daudz labāka nekā parādīju šajās 40 minūtēs"
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Pēc negaidīti smagā zaudējuma (15:21, 14:21) Parīzes olimpisko spēļu grupu turnīra pirmajā spēlē Tīna Graudiņa sarunā ar medijiem atzina, ka viņa nav tikusi galā ar pretinieču uzbrukumiem viņas pusē. Anastasija Kravčenoka piekrita, ka šodien nav bijusi viņu diena, neskatoties uz to, ka pirms spēles abas fiziski un morāli jutušās lieliski. Tagad viņas centīsies visu vērst par labu divās nākamajās spēlēs.

"Nebija spēle, kuru gaidījām," paškritiski sacīja Tīna Graudiņa. "Viņas (Šveices volejbolistes Esmē Bēbnere un Zoja Veržē-Deprē) visu spēli servēja pa mani, pie kā es īsti neesmu pieradusi. Nu, un tagad, paskatoties uz lietām no malas, var teikt, ka es netiku galā ar šo uzdevumu. Zinu, ka esmu daudz labāka nekā parādīju šajās 40 minūtēs, tāpēc nākamajām komandām vajag saturēties, jo mums vēl viss ir priekšā."

"Mēģināju atbalstīt Tīnu," piebilda Anastasija Samoilova, arī nevairoties no paškritikas. "Centos palīdzēt, kur vien varēju. Noteikti, ka varēju vairāk. Taču, tā ka viņas pa mani īsti neservēja, tad man sanāca neierasta situācija. Mūsu fizioterapeitei Elizabetei ir tāds teiciens, ka "dažreiz gadās errori", un domāju, ka šoreiz bija tieši tāds errors, kas mums gadījās un otrreiz šajā turnīrā vairs neatkārtosies. Gatavosimies nākamajām spēlēm, iesim katrā no tām uz uzvaru, jo mums nav tā, kā, piemēram, tenisā, kur ir tikai viena iespēja. Mums vēl būs savas iespējas."


Lai arī Graudiņa un Samoilova cieta zaudējumu D grupas pirmajā mačā, viņām vēl patiešām ir visas iespējas. Apakšgrupā ir arī Paragvajas un Kanādas spēlētājas, kuru šodienas mačā ar 21:16 un 21:12 uzvarēja kanādietes Vilkersone un Humana-Paredesa. Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāieņem 1. vai 2. vieta, vai arī jābūt starp divām labākajām trešo ieguvējām. Pārējās 3. vietu ieguvējas aizvadīs pārspēles.

"Šveicietes tiešām spēlēja gudri," par šodienas spēli turpināja Samoilova. "Viņas lika bumbu tur, kur mēs nebijām, ne tā, kā mēs iepriekš izrunājām taktiskajā sapulcē. Nu jā, šajā spēlē mēs neizdarījām to, ko vajag - tāds ir gala secinājums."

Samoilova un Graudiņa pret Bēbneri un Veržē-Deprē līdz šim bija spēlējušas tikai vienreiz, kas ir interesanta statistika, ņemot vērā, ka abi pāri jau ilgāku laiku regulāri spēlē augstākā līmeņa turnīros. Latvijas spēlētājas sacīja, ka turklāt nemaz neatceras šo iepriekšējo spēli pirms trim gadiem.

Spēles kopējo likteni tas varbūt neizšķīra, jo Latvijas spēlētājām daudzas lietas negāja no rokas, taču papildus tam viņas pieredzēja situāciju, ka pēc pirmā seta vidū, kad rādīja rezultātu 8:14, pēc viņu gūtā punkta radās problēmas ar tablo. Tad uz tiesnešu galdiņa tablo tika uzlikts rezultāts 8:15, par ko Graudiņa un Samoilova iebilda, sekretariāts ar tiesnešiem laiciņu apspriedās, bet rezultātu vairs nemainīja.

"Tas bija pat ne viena, bet divu punktu starpība, jo iedeva viņām, nevis mums," sacīja Samoilova. "Īsti pat nezinu, kā tur viss notika, bet, kad gājām pie galdiņa, viņi teica, ka jābūt tādam rezultātam, kāds ir uzlikts. Pirmoreiz mums karjerā šāda situācija, pat nezināju, kā rīkoties šādā situācijā. Varbūt būs jāpavaicā mūsu pieredzējušajiem puišiem, varbūt viņiem ir gadījies kādreiz. Jo man jau šķiet, ka, ja reiz rezultāts tāds ir uzlikts, tad mums vairs nevar noskaitīt punktu nost. Proti, viņu arguments bija, ka mums iepriekš bija punkts nepareizi par labu ieskaitīts, tāpēc tajā brīdī, kad bija pauze, mums vairs nepieskaitīja to nākamo. Bet nu tās tiešām ir nianses."

Otrā seta pirmajā pusē punkti abām komandām krājās daudz līdzvērtīgāk, bija arī neizšķirts 8:8, taču pēc tam spēle strauji aizgāja šveiciešu virzienā, turpinājumā latvietēm zaudējot ar 6:13 (kopā 14:21).

"Kas notika? Visi jau redzēja, kas notika. Nebija vienas specifiskas lietas, kas traucēja, daudzu faktoru kopums," atbildēja Graudiņa. "Viņām bija veiksmīga diena, sportiskā veiksme, tā gadās," papildināja Samoilova. "Šodien viņas daudz trāpīja pa līniju, parīt to izdarīsim mēs. Tas ir tikai normāli."

Pirms trim dienām Samoilova un Graudiņa piedalījās OS atklāšanas ceremonijā, kurā lietus dēļ pamatīgi izmirka, turklāt Graudiņa bija karognesēja. Viņas gan noraidīja, ka tas būtu atstājis negatīvu iespaidu un kaut kā iespaidojis šodienas spēli. "Mēs vēl tieši pirms spēles runājām, ka jūtamies lieliski gan fiziski, gan noskaņojuma ziņā un ka šī ir mūsu diena," sacīja Samoilova. "Bet beigās tomēr nebija," rūgti pasmējās Graudiņa. "Tā jau ir tā daļa no sporta. Nākamajās spēlēs viss būs kārtībā, esmu droša."

Pludmales volejbola turnīrs tiek izspēlēts Eifeļa torņa piekājē, īpaši uzceltā arēnā, kurā ir ap 12 tūkstošiem skatītāju vietu, un tribīnes bija gandrīz pilnas. "Atmosfēra gan bija patīkama. Tāpat varēja just latviešu līdzjutēju atbalstu, redzējām Latvijas karogus," sacīja Graudiņa. "Jutu, ka cilvēki ļoti vēlas, lai mums izdodas, man pašai tik ļoti gribējās, lai man izdodas, bet... jā, nav ko piebilst vairs."

"Šis ir tikai sākums," apņēmīgi teica Samoilova. "Tieši to arī izrunājām, ka šī bija tikai pirmā spēle. Jā, arēna ir lieliska, atmosfēra jauka, arī no laukuma var redzēt Eifeļa torni. Ļoti skaisti, mums viss patīk. Atliek tikai uzvarēt, tāda maza detaļa vēl jānokārto."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

  +6 [+] [-]

, 2024-07-29 20:23, pirms 2 mēnešiem
Aļonai derētu ņemt piemēru no Tīnas un Nastjas kā uzvesties intervijās, kad paši visu pagrūduši. Ne skatītāji pie vainas, ne karstums, ne lietus, ne mamma, ne pretinieki.Pašas.

     [+] [-]

, 2024-07-29 20:37, pirms 2 mēnešiem
norcha 172 rakstīja: Aļonai derētu ņemt piemēru no Tīnas un Nastjas kā uzvesties intervijās, kad paši visu pagrūduši. Ne skatītāji pie vainas, ne karstums, ne lietus, ne mamma, ne pretinieki.Pašas.
Bet rezultāts tas pats smaga vilšanās tikai volejbolistēm ir vēliespēja visu vērst par labu ,bet Aļonai nav tāpēc arī dusmas un nervozums viņai daudz lielāks.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-29 21:41, pirms 2 mēnešiem
Tad jau Tīnai vājā vieta ir servju uzņemšana, un kādi brīnumi, ja pretinieces to izmantoja.

     [+] [-]

, 2024-07-29 21:51, pirms 2 mēnešiem
knaible rakstīja: Tad jau Tīnai vājā vieta ir servju uzņemšana, un kādi brīnumi, ja pretinieces to izmantoja.
Nu ne gluži. Parastas serves viņa labi uzņem. Šitajām irļoti spēcīga serve.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-29 22:01, pirms 2 mēnešiem
norcha 172 rakstīja: Aļonai derētu ņemt piemēru no Tīnas un Nastjas kā uzvesties intervijās, kad paši visu pagrūduši. Ne skatītāji pie vainas, ne karstums, ne lietus, ne mamma, ne pretinieki.Pašas.
Skatoties, cik daudz kļūdu mūsējās pieļāva un cik bumbu izsita autā, radās iespaids, ka viņas ņem piemēru no Aļonas

     [+] [-]

, 2024-07-29 22:26, pirms 2 mēnešiem
Lai Tīnai un Nastjai izdodas ātri aizmirst šo spēli un cerams, ka šodien tika nospēlēta turnīra sliktākā spēle. Lai viņām veicas!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-29 23:00, pirms 2 mēnešiem
otins rakstīja: Skatoties, cik daudz kļūdu mūsējās pieļāva un cik bumbu izsita autā, radās iespaids, ka viņas ņem piemēru no Aļonas
Ne tuvu tam, nu vismaz pēcspēles intervijās, Tīna uzreiz vainu paņēma uz sevi, atklāti pasakot, ka nospēlēja sūdīgi un noraka spēli, bet Aļona šajā aspektā vēl tālu atpaliek no Tīnas!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-30 01:18, pirms 2 mēnešiem
norcha 172 rakstīja: Aļonai derētu ņemt piemēru no Tīnas un Nastjas kā uzvesties intervijās, kad paši visu pagrūduši. Ne skatītāji pie vainas, ne karstums, ne lietus, ne mamma, ne pretinieki.Pašas.
vo vo

  -1 [+] [-]

, 2024-07-30 05:03, pirms 2 mēnešiem
Zinu, ka esmu daudz labāka, ja pretinieki neservē pa mani.

     [+] [-]

, 2024-07-30 08:29, pirms 2 mēnešiem
Domāja ka medaļas jau kabatā

     [+] [-]

, 2024-07-30 11:27, pirms 2 mēnešiem
zaudēja bez variantiem,tās otras bij pārākas,bet es par ko citu-skatoties šo spēli jau kuro reizi domāju-cik aplami šeit viss notiek-vienai spēlētājai visu laiku jāuzņem serve,jābloķē,jāuzbrūk,otra vien atdod piespēli.vai tiešām to kaut kā nevar regulēt līdzīgi kā klasiskajā volejbolā,kur maina vietas?tāds vienvirziena pasākums iznāk-uzķer kurš švakākais un tik bombī to.((((