Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Badingers saimnieko pie tīkla, Čerifs laupa zviedriem uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Badingers saimnieko pie tīkla, Čerifs laupa zviedriem uzvaru
Čeiss Badingers blokā. Foto: AP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā šodien iesaistījās pēdējās vēl nespēlējušās komandas, kamēr pie otrā panākuma trīs setu cīņā tika Kataras pludmales volejbolisti Čerifs un Ahmeds, kuri pārspēja Zviedrijas pludmales volejbolistus Davidu Ohmanu un Jonatanu Helvigu.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem šodien spēles aizvadīja A un F grupas komandas. Par prieku mājinieku līdzjutējiem cīņās beidzot iesaistījās Jusefs Krū un Arno Gotjē-Rā, kuriem pretī stājās ASV pludmales volejbolisti Mailzs Evanss un Čeiss Badingers. Spēles sākums mājiniekiem bija neveiksmīgs. Vairākas kļūdas uzbrukumā ļāva ASV duetam izvirzīties vadībā ar 3:0. Badingers saimniekoja pie tīkla un ar sekmīgu servi palīdzēja palielināt pārsvaru līdz pat astoņiem punktiem (14:6). Arī pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets dominēja, bet seta galotnē notika lūzums, francūžiem atspēlējot pusi deficīta. Tas ASV duetam neliedza uzvarēt setā ar 21:14.

• Otro setu nedaudz labāk sāka francūži, bet tad pie tīkla ieslēdzās Badingers, nokārtojot trīs punktu izrāvienu. Neilgu laiku komandas apmainījās ar punktiem, bet tad atkal blokā nospēlēja Badingers. Kļūdījās arī francūži, rezultātam kļūstot 12:6. Pēc tehniskā pārtraukuma Badingers atzīmējās ar vēl vienu bloku un eisu, šoreiz ASV pludmales volejbolistiem vaļības nepieļaujot un uzvarot spēli pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:11).

• Vakara sesijā notika potenciāla cīņa par pirmo vietu A grupā starp zviedriem Davidu Ohmanu/Jonatanu Helvigu un Kataras pāri Čerifu Jounousi/Ahmedu Tidžanu. Spēle ļoti labi sākās zviedriem, pēc Helviga bloka rezultātam kļūstot 8:3. Zviedru izspēlēm pie tīkla ik pa laikam nespēja izsekot Čerifs, kas deva vieglus punktus. Helvigs turpināja dominēt pie tīkla blokā, palielinot rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem (13:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Helvigs izcēlās ar eisu, Ohmans pacēla bumbu aizsardzībā un zviedri pilnībā izšķīra pirmā seta likteni. Ahmedam vēl padevās divi eisi, bet tas neko daudz nemainīja, zviedriem uzvarot setu ar 21:15.

• Otrā seta sākumā Ohmans ar savām piespēlēm palecienā turpināja jaukt galvu Čerifam, dodot Helvigam vieglas uzbrukuma iespējas. Sekoja arī trīs Helviga bloki, dodot zviedriem ātru četru punktu vadību (5:1). Čerifs lika pretī eisu un divus blokus, palīdzot Kataras pārim atgūties un pārņemt vadību (7:6). Pirms tehniskā pārtraukuma Helvigs atzīmējās ar kārtējo bloku, atgūstot Zviedrijas duetam vadību (11:10). Zviedriem ik pa laikam radās problēmas serves uzņemšanā, kas ļāva Kataras duetam izvirzīties vadībā ar 16:14. Tomēr Ohmans ar savu aktivitāti aizsardzībā uzreiz sasniedza rezultātu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Arī vēl viens Čerifa eiss ar tīkla palīdzību neļāva Kataras duetam paņemt viegli setu, jo Ohmans turpināja lasīt spēli aizsardzībā. Tomēr no 19:19 zviedri nespēja realizēt uzbrukumu, ievedot spēli trešajā setā - 19:21.

• Trešajā setā divu punktu pārsvaru zviedriem deva Helvigs ar eisu (6:4). Arī ar nākamo servi Ahmeds īsti netika galā, kas beidzās ar nesekmīgu uzbrukuma sitienu. Drīz vien sekoja arī Helviga bloks pret Čerifu, bet četru punktu pārsvaru izsēja pašu zviedru kļūdas. Čehrifam bija lieliska iespēja izraut Kataras duetam uzvarur, bet atbildīgā brīdī bloku uzlika Helvigs (17:17). Spraiga cīņa turpinājās vēl kādu laiku, abiem pāriem izceļoties ar iespaidīgām epizodēm. Par spēles varoni kļuva Čerifs, kura servi nepaņēma Helvigs, Kataras duetam svinot otro uzvaru ar 2-1 (15:21, 21:19, 20:18).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 29. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
A grupaKotafava/Nikolai (ITA) - Nikolaidis/Karahers (AUS)2-0 (21:19; 21:18)
F grupaBūrmans/De Grots (NED) - Erera/Gavira (ESP)2-0 (21:15; 21:15)
F grupaKrū/Gotjē-Rā (FRA) - Evans/Badingers (USA)0-2 (14:21; 11:21)
A grupaOhmans/Helvigs (SWE) - Čerifs/Ahmeds (QAT)1-2 (21:15; 19:21; 18:20)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-29 22:39, pirms 2 mēnešiem
Ja latvieši nevar vinnet tad vismaz vīrs ar latviešu saknēm uzvar!