Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

16 gadīga korejiešu šāvēja dramatiskā finālā par 0,1 punktu pārspēj ķīnieti

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

16 gadīga korejiešu šāvēja dramatiskā finālā par 0,1 punktu pārspēj ķīnieti
Dienvidkorejas šāvēja Hjodžina Bana. Foto: Alain Jocard/AFP/Scanpix

16 gadus vecā korejiete Hjodžina Bana šaušanā ar pneimatisko šauteni no desmit metru attāluma pamatsacensībās uzrādīja vienādu rezultātu ar ķīnieti Huanu Jutinu, bet papildus šāvienā bija precīzāka par 0,1 punkta starpību.

No desmit šāvieniem sastāvošajā finālsacensību pirmajā kārtā vadībā ar 0,7 punktu pārsvaru pār Banu izvirzījās 17 gadīgā ķīniete.

Pēc 12 šāvieniem no sacensībām tika atsijāta un astoto vietu ieguva norvēģiete Žaneta Hega Duestada, vēl pēc diviem cīņu beidza indiete Ramita Ramita. Pēcāk sesto vietu nopelnīja Kazahstānas pārstāve Aleksandra Le, piektā bija francūziete Oseanna Millere, bet pēc kopumā 20 šāvieniem no cīņas par godalgu izstājās amerikāniete Seidžena Madalēna, kura no bronzu ieguvušās šveicietes Odrijas Gonjā atpalika par 1,4 punktu tiesu.

Pa to laiku galvgalī korejiete Bana panāca un apdzina ķīnieti Jutinu, pirms pēdējām divām šaušanas reizēm Banai esot iekrājušai par 1,3 punktiem vairāk nekā tuvākajai sekotājai – pārsvaru, kas diviem šāvieniem ir ļoti liels. Jutina 21 gadu veco šveicieti pārspēja par 0,7 punktu tiesu.

Pēdējos divos pamatsacensību šāvienos Bana tomēr pamanījās izsēt apjomīgo handikapu. Pusaudzei notrīsēja nervi – no iepriekšējiem 22 šāvieniem tikai vienā Bana bija neprecīzāka par 10,3 punktu novērtējumu, turpretim pēdējos divos 9,9 un 9,6... Tikmēr ķīnietei šajā kārtā 10,3 un 10,5. Abas atkārtoja olimpisko rekordu – 151,8 punktus.

Spriedze kulminējās papildus šāvienā. Ķīniete Jutina izšāva pirmā – 10,3. Bana šāva pēc dažām sekundēm un sasniedza 10,4, kļūstot par laureāti.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle