Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Zeltu izšķir milimetri: korejietes sieviešu loka šaušanas finālā uzveic ķīnietes

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Zeltu izšķir milimetri: korejietes sieviešu loka šaušanas finālā uzveic ķīnietes
Dienvidkorejas loka šāvēja. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs par zelta medaļas ieguvējām komandu loka šaušanas sacensībās sievietēm kļuva Dienvidkorejas sportistes, kas finālā ar 5:4 pieveica Ķīnu.

Kvalifikācijas kārtā Dienvidkorejas sportistes ar 216 bultām sasniedza 2046 punktus, pārliecinoši uzvarot pamatturnīrā un uzstādot jaunu olimpisko rekordu. Iepriekšējais, ko arī uzstādīja dienvidkorejietes, tika uzstādīts pirms trīs gadiem Tokijā – 2032 punkti.

Izslēgšanas spēlēs katrs no trīs komandas dalībniekiem setā izpilda divus raidījumus – visi jāizpilda divu minūšu laikā. Par katru uzvarētu setu komanda tiek pie diviem punktiem.

Finālcīņā starp Dienvidkorejas un Ķīnas komandām rezultāts pēc četriem setiem bija neizšķirts (4:4), tāpēc bija nepieciešami pēcspēles raidījumi, kurā katrai loka šāvējai ir viena bulta. Sākotnējais rezultāts bija 27:27, tomēr 70 metru attālumā novietoto mērķi tuvāk ar lupu devās apskatīt arbitrs, fiksējot divu korejiešu raidīto bultu atrašanos uz līnijas starp deviņu un desmit punktu sektoriem. Ja bulta atrodas uz līnijas, tiek gūts lielākais punktu skaits starp diviem sektoriem – šajā gadījumā desmit. Divas bultas desmitniekā deva Dienvidkorejai uzvaru pēcspēles šāvienos ar 29:27 un zeltu Parīzes olimpisko spēļu sieviešu komandas loka šaušanas sacensībās.

Bronzas godalgas izcīnīja Meksikas loka šāvējas, kas ar 6:2 uzveica Nīderlandi.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/en/paris-2024/...