Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām
Ernests Zēbolds. Foto: LRF.LV

Latvijas sportists Ernests Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām "park" disciplīnā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF).

BMX frīstailā parka disciplīnā Parīzē startēs tikai pa 12 vīriešiem un sievietēm, un viens no duča būs olimpiskais debitants Zēbolds. No pēdējām divām kvalifikācijas sacensībām Zēbolds pirmajā par mata tiesu atpalika no iekļūšanas finālā, bet otrajā iekļuva labāko divpadsmitniekā.

Pērn pasaules čempionātā 25 gadus vecais ventspilnieks izcīnīja 13.vietu, bet Eiropas spēlēs viņš bija ceturtajā pozīcijā. Augstvērtīgais rezultāts pasaules čempionātā ļāva Zēboldam izcīnīt kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

BMX frīstails olimpisko spēļu programmā debitēja 2021.gadā Tokijā, un Zēbolds būs pirmais Latvijas pārstāvis, kas olimpiskajā spēlēs startējis šajā sporta veidā. 2021. gadā Tokijā Zēboldam dalībnieku vidū neizdevās iekļūt.

Pēdējās divas olimpiskās starta vietas pēc pasaules čempionātā sasniegtajiem rezultātiem pienākas Argentīnai un Kanādai, savukārt Latvija paliktu pirmā aiz svītras, ja vien veiksmīgi kvalifikācijā nebūtu startējuši olimpisko spēļu saimnieki franči.

Kvalifikācijas sērijas kopvērtējumā uzvarēja francūzis Antonijs Žanžans, tādēļ atbrīvojās mājiniekiem neatkarīgi no rezultātiem rezervētā viena starta vieta, un to piešķīra nākamajai valstij pēc pozīcijas pērnajā pasaules čempionātā.

BMX frīstailā tiesneši vienlīdz vērtē braucēja rādīto triku sarežģītību un dažādību, jauninājumus programmā, sasniegto amplitūdu, ritmu un sacensību laukuma rampu un citu šķēršļu efektīvu izmantošanu, kā arī minūti garās programmas riska pakāpi, stilu, izpildījumu, oriģinalitāti un piezemēšanās kvalitāti.

Jau iepriekš vietu Latvijas delegācijā Parīzes olimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā nodrošināja Toms Skujiņš un Anastasija Karbonāri, BMX sacīkstēs brauks Veronika Monika Stūriška un Kristens Krīgers, bet kalnu riteņbraukšanā (MTB) dalībnieku vidū būs Mārtiņš Blūms.

Izmantotieresursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Riteņbraukšana būs Latvijai viens no kuplāk pārstāvētajiem sporta veidiem Parīzes spēlēs – pirms Zēbolda dažādās disciplīnās kvalificējās jau pieci velosportisti.

     [+] [-]

, 2024-06-26 20:08, pirms 3 dienām
negaiditi!

     [+] [-]

, 2024-06-26 20:48, pirms 3 dienām
Forši! Varēs sekot arī šīm sacensībām. Interesants tas frīstails.

     [+] [-]

, 2024-06-27 06:47, aizvakar
LV tas ir neticams sasniegums priekš BMX freestyle. Lai veicas! Nedaudz arī veiksme palīdzēja kvalificēties!